Prigodnim koktelom u „Nju siti hotelu“ Košarkaški klub Konstantin predstavio je svoje ambicije i očekivanja od nove sezone koju će, administrativnom odlukom KSS, ponovo igrati u Drugoj muškoj ligi Srbije. Istovremeno, klub je predstavio i deo svojih mlađih selekcija, koje su u predsezoni imale puno uspeha, jer su se i kadeti i juniori plasirali u jedinstvene lige Srbije i igraće sa svojim vršnjacima iz najvećih srpskih klubova.

20180927_131726_2

Prijateljima kluba, brojnim gostima i novinarima predstavili su se svi ovi mlađani košarkaši, predvođeni svojim trenerima Veljkom Kajganovićem, Milanom Tubićem i koordinatorom mlađih selekcija Slavišom Stošićem, a potom je prisutne pozdravio potpredsednik Konstantina Uroš Parlić, koji je najpre istakao veliko zadovoljstvo rezultatima mlađih selekcija i istakao nadu da su oni vesnik uspeha i prvog tima, koji već u subotu kreće u takmičenje:

Nažalost, naš klub je dve godine stagnirao, ali čvrsto verujem da opet krećemo uzlaznom putanjom. Imali smo najpre jednu smenu generacija koju smo malo nespretno izveli, odjednom smo ostali bez gotovo čitavog tima, pokušali smo da igramo sa mladim igračima, ali to nije išlo onako kako smo želeli. Ipak, ostali smo u istom rangu takmičenja i sada želimo da se vratimo u KLS, a posle i da konkurišemo za plasman u ABA 2 ligu. Ojačali smo na svim nivoima, a najbrže smo stigli do rezultata sa mlađim selekcijama, jer smo u kratkom roku doveli kvalitetne trenere, a sa njima je stigla i plejada mladih i talentovanih momaka. Mnogo je važno i to što smo vratili Marka Cvetkovića za trenera prvog tima, formirali smo jednu selekciju koja predstavlja spoj iskusnijih i mladih igrača i verujem da smo na dobrom putu da se vratimo tamo gde smo već bili – rekao je prvi čovek niškog kluba.

IMG-bffe75a3986791634274147ce7369d90-V_2

Novinari su pitali Parlića koliko je zadovoljan visinom dotacija iz gradskog budžeta i jesu li one dovoljne da se ispune klupski ciljevi:

Imali smo adekvatnu podršku, s obzirom na rang takmičenja u kojem igramo, ali očekujem da ćemo svojim rezultatima moći da istaknemo zahtev i za dobijanje većih sredstava iz budžeta kako bismo uspeli da se vratimo u vrh srpske košarke. Mi smo se finansijski konsolidovali, nadam se da ćemo uskoro pojačati upravu nekolicinom entuzijasta koji vole košarku, jer sada imamo dosta troškova vezanih i za mlađe selekcije, koje će se takmičiti sa najboljima u Srbiji, a mi ćemo morati to da ispratimo. Samo za putovanja i organizaciju utakmica moramo da izdvojimo značajna sredstva, ali, kažem, to su „slatke muke“, jer zaista smo ponosni na ovu decu i nadamo se da će biti uspešni i u znatno jačoj konkurenciji – rekao je Parlić na svečanosti povodom početka sezone.

20180927_130625_2

Parlić je na današnjem skupu izneo i nadu da će Konstantin uskoro prodavati i godišnje propusnice:

Za sada je prodaja sezonskih karata više simboličan gest i namenjena je ljudima koji hoće da pomognu klub, a ima takvih, ali nadam se da ćemo u neko skorije vreme zaista biti u situaciji da prodajemo i godišnje propusnice. Naravno, mi ćemo naplaćivati ulaznice za naše utakmice, jer to nije samo pitanje finansijskog efekta, koji nije veliki, već i pitanje košarkaškog dostojanstva – rekao je Parlić.

20180927_131543_2

Novi sportski direktor Gojko Lepojević doneo je u klub i mnogo nove pozitivne energije, a rezultati su već vidljivi:

Nekim novim detaljima u organizaciji, poboljšali smo rad čitavog kluba, a evo to se najbolje moglo videti na primeru juniora i kadeta, mada napominjem da mi imamo još jednu kadetsku selekciju koja će igrati u regionalnoj ligi, imamo pionire koji će igrati međuregionalnu ligu i još nekoliko najmlađih koji su polaznici naše škole košarke. Ali, nije to ništa posebno, već samo onako kako treba. Baš ovako i još bolje treba da izgleda jedan ozbiljan i ambiciozan klub, a mi se trudimo da to budemo. Trenutno nam je najbeći problem da pronađemo sale u kojima će sva ova deca moći da treniraju, ali radimo na tome da to rešimo. Nadam se da ćemo iz godine u godinu napredovati i da će se to manifestovati na rezultatima svih selekcija– rekao je Lepojević brojnim novinarskim ekipama.

IMG-99c8630cc5dca0118fe311c3eb8eaf37-V

Na posletku, trener Marko Cvetković, koji se ovog leta treći put našao na klupi Konstantina, izneo je nadu da će se o niškom klubu ponovo govoriti samo u lepom kontekstu, ali je po prirodi oprezan u iznošenju aspiracija:

Dao Bog da bude treća sreća! Sve ovo što se dešavalo ovog leta i u predsezoni, kao i uspesi mlađih selekcija, daje neku nadu da ćemo postati klub kakav bi trebalo da budemo. I mi smo se trudili da se, u postojećim uslovima, što bolje pripremimo za sezonu. Sad, nije baš sve idealno, jer u ovom trenutku još nismo završili sve formalnosti oko registracije Aleksandra Ilića, pa ćemo, maltene, tek pred samu utakmicu znati hoćemo li moći da računamo na njega u Kraljevu, a Vladimira Đorđevića moći ćemo da koristimo tek od drugog kola. Nemanja Gudžić i Marko Popović su propustili čitav pripremni period, tek pre nekoliko dana su počeli da treniraju i još nisu spremni da igraju, a njihova uloga u rotaciji je i te kako značajna. Dakle, ima nekih problema, ali šta je-tu je, daćemo sve od sebe da krenemo onako kako želimo i da dobrim rezultatima na početku sezone podignemo samopouzdanje i ambicije u nastavku. Da li ćemo dospeti u šansu da se plasiramo u viši rang, u ovom trenutku je teško predvideti, ali sigurno je da ćemo u svakoj utakmici ići na pobedu, a tek posle par mečeva ćemo moći da spoznamo i svoje i kvalitete rivala. Na nama je da dobro treniramo i da svakom protivniku pristupimo maksimalno ozbiljno, jer liga je izjednačena i u mnogim mečevima nijanse će odlučivati, a mi moramo sve da učinimo da one prevagnu na našu stranu – kaže Cvetković uoči početka sezone.

Konstantin će, podsetimo, na startu drugoligaškog takmičenja, u subotu gostovati Slogi u Kraljevu, a juniori i kadeti svoja takmičenja u jedinstvenim ligama Srbije počinju u drugoj polovini oktobra.

20180927_132010_2

Leave a Reply