Košarkaši Konstantina sutra započinju sezonu u Drugoj ligi gostovanjem „najzvučnijem“ imenu u ovom takmičenju. Sloga je klub velike tradicije, igrala je i u šampionatu one „velike“ Jugoslavije, ali dugi niz godina Kraljevčani se „grče“ u Košarkaškoj ligi Srbije i prošle sezone su morali da se pomire i sa ispadanjem u drugoligaški rang. Tu ih je sačekala nekolicina nekadašnjih rivala iz KLS, a među njima su i Nišlije, koji su oberučke prihvatile ponudu da opstanu u ligi i ove sezone kreću sa znatno višim ambicijama nego prošle sezone u kojoj su nastupili sa izuzetno mladim i ne mnogo kvalitetnim timom.

No, sada je situacija drugačija, Konstantin je bitno jači nego prošle sezone, a koliko jači, to će se najbolje videti upravo u duelima sa ovakvim rivalima kakva je Sloga. Reč je o timu sastavljenom od veoma iskusne petorke i nekolicine mladih momaka, koji tek traže svoju punu afirmaciju. Prema nekim informacijama Kraljevčani su kasno ušli u pripreme i sva je prilika da još nisu u potpunosti spremni, ali u niškom timu se ne oslanjaju na taj podatak. Naprotiv, njihova mobilnost je na maksimumu:

Uvek je problem doći do informacija na startu sezone, ali uspeli smo da pogledamo jednu njihovu utakmicu iz pripremnog perioda i otprilike znamo šta nas čeka u Kraljevu. Imaju nekolicinu veoma iskusnih igrača koje predvodi njihov dugogodišnji plej Saša Đorđević, a tu su i 39-godišnji Slobodan Božović, nekadašnji igrač Ergonoma, Partizana i brojnih klubova, Radić je prošle sezone nastupao u Slobodi iz Užica, Nendi Đurđević je igrao kod nas u Konstantinu, tu je i Beloica… Dakle, to njihovo iskustvo poziva na maksimalnu mobilnost. Sloga je prošle sezone ispala iz Košarkaške lige Srbije, ali ima veliku tradiciju i sigurno je da će želeti da u ovoj ligi startuju pobedom – ima puno poštovanja za večerašnjeg rivala trener Konstantina Marko Cvetković.

U svojoj bogatoj igračkoj karijeri Cvetković je nosio i dres Sloge, zna gde dovodi svoje momke, ali ne želi previše da gleda u tuđe dvorište:

Prvenstvena briga mi je kako ćemo mi da izgledamo u ovoj utakmici i malo me brine to što smo malo i desetkovani u odnosu na sastav kojim raspolažemo. Zna se da na Gudžića i Popovića nećemo moći da računamo, jer su tek počeli da treniraju, na Furija Đorđevića ćemo moći da računamo tek od drugog kola, a problemi sa papirima iz Crne Gore onemogućavaju nastup Aleksandra Ilića. Ali, ko god bude igrao imaće obavezu da pruži svoj maksimum u toj timskoj igri, da se podredi zahtevima ekipe u, prevashodno, odbrambenim zadacima, da probamo da iz tranzicije postignemo što više koševa, a nadam se da ćemo i u napadu biti dovoljno raspoloženi i nadahnuti da im načinimo probleme. Daćemo sve od sebe da dobro startujemo i da se iz Kraljeva vratimo sa pobedom – kaže trener Nišlija.

Sloga i Konstantin igraće u subotu od 19.30 sati.

Leave a Reply