U Beogradu je obavljen žreb izuzetno interesantnih takmičenja mlađih kategorija, koja su poslednjih godina iznedrila nekolicinu momaka od kojih će i naša košarka, nadajmo se, imati velike vajde u skorijoj budućnosti. Upravo je jedan od njih Zoran Paunović, momak koji je ponikao u Konstantinu, a ovog leta potpisao prvi profesionalni ugovor sa Crvenom zvezdom, bio moderator žreba za Roda Juniorsku ligu Srbije, a društvo mu je pravio Marko Pecarski iz Partizana, sa kojim je pre par meseci, u dresu reprezentacije Srbije, osvojio titulu juniorskog prvaka Evrope.

zreb 1

Dakle, žreb je “hteo” da se Konstantin u prvom kolu Roda Juniorske lige Srbije sastane sa beogradskim Bekom. Utakmica će biti odigrana u Beogradu, u nedelju od 12 sati.

Zreb-oktobar-2018-juniori

Zadovoljan sam rasporedom, jer u prva četiri kola imamo jake rivale, a pošto smo još uvek sami sebi nepoznanica potrebno je vremena da se “namestimo” i pripremimo. Verujem da ćemo, kako takmičenje bude odmicalo, igrati sve bolje i bolje i nadam se da ćemo na posletku moći da budemo zadovoljni. Nezahvalno je u ovom uzrastu bilo šta prognozirati, tim pre jer veliki broj naših juniora nikada nije imao ovako jake rivale – rekao je trener juniorske ekipe Konstantina Veljko Kajganović.

Raspored juniora Konstantina je sledeći:

1.kolo: Beko (Beograd) – Konstantin

 2.kolo: Konstantin – Dinamik (Beograd)

 3.kolo: Aktavis Leskovac – Konstantin

 4.kolo: Mega Bemaks (Sremska Mitrovica) – Konstantin

 5.kolo: Konstantin – Mladost Veternik Odeon basket (Novi Sad)

 6.kolo: Mladost (Čačak) – Konstantin

 7.kolo: Konstantin – Crvena zvezda MTS (Beograd)

 8.kolo: Radnički 1950 (Kragujevac) – Konstantin

 9.kolo: Konstantin – Sloga (Kraljevo)

10.kolo: Partizan NIS (Beograd) – Konstantin

11.kolo: Konstantin – Borac (Čačak)

btr

btr

Kadeti Konstantina su za prvog rivala u Triglav Kadetskoj ligi Srbije dobili užičku Slobodu. Ovaj meč će biti odigran u subotu, od 12.30 sati, u hali ”Duško Radović” u Nišu.

Ulaskom u jedinstvenu ligu mi smo već ispunili jedan cilj, jer ćemo imati priliku da kroz 22 kvalitetne utakmice na pravi način razvijamo talentovane igrače. Zadovoljan sam žrebom, jer smo u prva četiri kola tri puta domaćini i voleo bih da već tu nagovestimo da smo kadri da budemo možda i najprijatnije iznenađenje lige – kaže trener kadetskog tima Konstantina Milan Tubić.

zreb kadeti

Raspored kadeta Konstantina je sledeći:

 1.kolo: Konstantin – Sloboda (Užice)

 2.kolo: Konstantin – Radnički 1950 (Kragujevac)

 3.kolo: Sports vorld Mladost Veternik (Novi Sad) – Konstantin

 4.kolo: Konstantin – Sloga (Kraljevo)

 5.kolo: Crvena zvezda MTS (Beograd) – Konstantin

 6.kolo: Konstantin – Aktavis (Leskovac)

 7.kolo: Mega Bemaks (Sremska Mitrovica) – Konstantin

 8.kolo: Konstantin – Zemun Fitofarmacija

 9.kolo: Partizan NIS (Beograd) – Konstantin

10.kolo: Konstantin – Mladost (Čačak)

11.kolo: Vizura (Zemun) – Konstantin

zreb

Koordinator mlađih selekcija Konstantina Slaviša Stošić bio je prisutan na oba žreba. Uoči juniorskog se izgrlio i ispričao sa Zoranom Paunovićem, kome je bio prvi trener i pripremio ga za dalje korake, a veruje da i u ovim ekipama Konstantina ima potencijala:

Imamo nekolicinu momčića u obe ekipe koji će, verujem, ova takmičenja iskoristiti da napreduju i skrenu pažnju na sebe. Izuzetno sam ponosan na činjenicu da se Konstantin svrstao u klubove koji imaju ekipe u obe jedinstvene lige. Prilika je to velika da i naši momci i treneri koji ih predvode steknu toliko dragoceno iskustvo, a svaka utakmica šansa je i da se nešto novo nauči od protivnika – rekao je Stošić, nakon što su obe Konstantinove selekcije saznale raspored svojih utakmica.

Minulih sezona se često dešavalo da na ovim utakmicama bude i više  publike nego na mečevima KLS ili Druge lige, a dobre su šanse da i sada bude tako…

Leave a Reply