Samopouzdanje se gradi samo pobedama, a košarkašima Konstantina bila je dovoljna jedna da bi veru u svoje mogućnosti podigli na znatno viši nivo. Iako je tek početak sezone, realnost je bila takva da se, posle startnog poraza od Sloge, pobeda nad Napretkom nametala gotovo kao imperativ, a nije bilo lako oboriti tako kvalitetan i borben tim kakav je aleksinački. No, niški tim je odigrao veoma dobru utakmicu, naročito u finalnoj četvrtini u kojoj je odbranom i efikasnim napadom slomio otpor komšija i stigao čak i do ubedljive pobede.

No, za razliku od duela se jednim od pretendenata na plasman u KLS, Nišlije sada gostuju timu koji će, po svemu sudeći, grčevito boriti za opstanak. Žarkovo je minulog leta ostalo bez nekolicine najiskusnijih igrača, znatno je podmladilo tim i takva promena im nije prijala u prva dva kola. U prvom su na svom terenu izgubili od Radničkog 81:58, a u drugom su doživeli pravu havariju u Smederevskoj Palanci 98:64.

Međutim, trener Marko Cvetković ne želi da se, u pripremi meča, oslanja na ove podatke, već želi da njegov tim bude maksimalno spreman za sve izazove koje gostovanje u Beogradu donosi:

Sigurno je da su nam pobeda nad Napretkom i način na koji smo odigrali utakmicu znatno podigli samopouzdanje, ali to je iza nas, a sada se okrećemo Žarkovu i meču u Beogradu u kojem želimo da nastavimo ovako. Reč je o ekipi koja je sastavljena od mladih i talentovanih igrača, koji su bili okosnica nekih reprezentativnih selekcija, a znanje sticali u Partizanu, Zvezdi i još nekim značajnim klubovima. Dakle, to su školovani igrači, koji forsiraju brzu igru i to po čitavom terenu, mladi su i poletni, dosta trče… No, spremićemo se dobro i umećemo, verujem, da se adaptiramo na taj njihov način igre. U prva dva kola su doživeli ubedljive poraze, ali to nam nikako ne daje pravo da ih potcenjujemo. Naprotiv, potrudićemo se da ovoj utakmici pristupimo maksimalno ozbiljno, počev od pripreme do realizacije onog što smo planirali na terenu. Sigurno je da će biti potrebno dosta angažovanja da bi se ostvarila pobeda. Mi smo u dobrom raspoloženju i pored malih zdravstvenih problema koje imaju Vuk Đorđević i Eldan Bjelak, ali nadam se da će obojica moći da nam pomognu u subotnjem meču – rekao je Cvetković uoči subotnje utakmice.

Duel sa Napretkom je, osim važnih bodova, Cvetkoviću doneo i saznanje da maksimalno može da računa i ne jednog mladog momka, koji ima 19 godina, ali zavređuje solidnu minutažu. Vuk Đorđević je u duelu sa Aleksinčanima ostvario učinak od 10 poena i 5 skokova, ali se istakao i veoma dobrom odbranom. Prošao je školu Crvene zvezde i ima veliku želju da u Konstantinu pokaže da je sazreo za ozbiljnu seniorsku košarku, a sada kipti od želje da zaigra i protiv Žarkova:

U tu utakmicu moramo da uđemo sa punim fokusom i da potpuno zanemarimo njihove prethodne rezultate i činjenicu da su minulog leta znatno podmladili tim. Mi smo vidno napredovali u odnosu na startni meč sa Slogom što znači da smo izvukli pouke i da smo već protiv Napretka izgledali daleko bolje nego u Kraljevu. Sada treba da nastavimo tako i verujem da ćemo u nastavku takmičenja igrati sve bolje i bolje. Iskreno, jedva čekam da počne meč u Žarkovu – ne ostavlja Đorđević ni najmanju dilemu oko svog nastupa u subotu, iako ima problema sa povredom prepone.

Utakmica u Beogradu igra se u subotu, od 18 sati.

Leave a Reply