KONSTANTIN: Anđelković 3, Gaćinović, Đem Han, Obradinović 7, Stojanović, Mladenović 2, Šišić 11, Živković 2, Stefanović 19, Bogavac 21, Gudžić 22, Stanković.

PIROT: Ristić 10, Đonlić 8, D. Đorđević, Filipović 9, B. Jovanović 5, V. Jovanović, Rašić 27, Pešić 8, B. Đorđević 8, Manojlović, Matović, Stojanović 8.      

Konstantin je odbranio trofej na osmom po redu Memorijalnom turniru “Milan Milošević – Mica”, koji je igran u znak sećanja na bivšeg košarkaša Studenta, Viner Brokera, Pirota i Aleksinca, tragično nastradalog 13. marta 2007. godine u saobraćajnoj nesreći. U finalu turnira, pred oko 300 gledalaca u hali “Dušan Radović”, Konstantin je savladao ekipu Pirota 88:83 (26:20, 20:24, 19:18, 23:21). Podsetimo, prethodno je niški tim u polufinalu bio bolji od Rtnja iz Boljevca 86:70. Treće mesto na turniru osvojio je Rtanj, a četvrti je KK Niš.

Niški tim je bolje otvorio utakmicu, ali ostatak meča protekao je u izjednačenoj borbi, u kojoj je prvoligaš morao dobro da se potrudi kako bi savladao drugoligaša iz Pirota.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Za najboljeg igrača turnira proglašen je kapiten Konstantina Nemanja Gudžić, kome je trofej predala Marta Milošević, kćer pokojnog Milana.

Niški tim je na ovom turniru isprobao i nekolicinu novih igrača, kako bi iskoristio pravo da na 72 sata do početka prvenstva potpiše još trojicu košarkaša, a posle prvog kola moguće je angažovati još četvoricu igrača.

Do početka sezone ostalo je još dve sedmice, koje će niški tim iskoristiti da se što bolje uigra i proveri još nekolicinu eventualnih pojačanja.

U prvom kolu KLS, podsetimo, Konstantin 8. oktobra dočekuje ekipu Beovuka.

 

Leave a Reply