Prvi put u svojoj istoriji Konstantin će imati ekipu u Kadetskoj ligi Srbije. U regionalnim kvalifikacijama za plasman u ligu najboljih kadeta Srbije, niški tim, predvođen trenerom Slavišom Stošićem, osvojio je prvo mesto. Turnir je igran u Pirotu, a Konstantin je ostvario obe pobede.

U meču koji je praktično odlučivao o prvom mestu kadeti Konstantina savladali su domaću ekipu Pirota 82:69 i time su sve dileme oko plasmana, ako ih je i bilo, rešene. Potom je Pirot pobedio Mladost iz Zaječara 93:74, a u poslednjoj utakmici turnira Konstantin je ubedljivo porazio Zaječarce 91:55.

Očigledno je bilo da smo bili najkvalitetnija ekipa na ovom turniru. Došli smo u Pirot potpuno spremni i u nameri da se kvalifikujemo u jedinstvenu ligu kadeta i u tome smo i uspeli. Ovo je kruna višegodišenjeg rada sa ovom generacijom i sada će ovi momčići imati priliku da se „izmere“ sa svojim vršnjacima iz naših najboljih klubova. To im je i šansa da još više napreduju i da se pripreme za mnogo veće izazove o kojima maštaju, a za čije je ostvarenje potrebno još mnogo rada i truda. Zahvalio bih se upravi kluba koja nam je omogućila odlične uslove za rad i siguran sam da ćemo i ovu ligu „izgurati“ na pravi način – rekao je trener kadeta Konstantina Slaviša Stošić za zvanični sajt kluba.

Jedinstvena kadetska liga Srbije ove sezone brojaće 12 kluba, a njen sastav znaće se početkom oktobra, kada se završe svi kvalifikacioni turniri.

Na slici su:

B.Radojčić, M.Georgijev, U.Filipović, N.Kostić, V.Tasić, D.Stojanović, M.Popović, trener S.Stošić, D.Nikolić (gornji red), A.Pešić, D.Radojčić, M.Rajković, S.Stamenković, N.Radovanović, T. Krstić, L.Drašković (donji red)

Leave a Reply