Kadeti Konstantina (2001. godište i mlađi) ugostili su početkom ove sedmice vršnjake iz grčkog Lefkipos Ksantija, u meču koji je oslikao sve lepote košarke. Niški dečaci demonstrirali su umeće i trenutno bolju fizičku spremnost, a grčki tim želju da uči i da se što bolje, posle napornog celonoćnog puta, prikaže u Čairu. Na kraju je bilo 80:49 za kadetski tim Konstantina, koji je sa klupe predvodio trener Slaviša Stošić:

Imali smo lepu priliku da, na početku priprema, proverimo trenutnu formu, ali i da se malo družimo sa ovom veoma simpatičnom ekipom i uspostavimo neke kontakte za buduću saradnju. Zna se da je ambicija naših momčića da igraju u Kadetskoj ligi Srbije i ova utakmica svakako će ih ohrabriti da nastave da treniraju u još žešćem tempu – rekao je Stošić posle utakmice.

Lefkipos sa klupe predvodi Milan Stanimirović, nekadašnji igrač Ergonoma, koji je bio veoma zadovoljan što su dečaci koje predvodi imali priliku da se „izmere“ sa vršnjacima iz Niša:

Nedostajala su nam šestorica momčića i sa njima u timu rezultat bi verovatno bio povoljniji po nas, ali mi smo ovde došli pre svega da nešto naučimo i da se ovi dečaci malo združe. Imamo u planu da u vreme novogodišnjih praznika organizujemo jedan turnir i svakako ćemo nastojati da u goste pozovemo i Konstantin – rekao je Stanimirović posle utakmice.

Leave a Reply