WP_20170904_008

Konstantin je počeo pripreme za novu sezonu u znatno podmlađenom sastavu. Marko Cvetković, uz asistenciju trenera juniorskog tima Slaviše Stošića i kondicionog trenera Martina Georgijeva, okupio je na prvom treningu 14 košarkaša, od kojih je većini tek započeo juniorski staž. Od igrača koji su igrali prošle sezone sinoć su trenirali David Dojčinović, Jovica Anđelković, Lazar Mladenović, Dušan Stanković, Miša Milojević i Ilija Milojković. Iz Stošićevog juniorskog tima trenirali su Vukašin Tasić, Marko Popović, Aleksa Pešić i Jovan Jovanović. Iz Nibaka su stigli Martin Sotirov i Mihailo Stanković, a iz Bugarske je došao Hasan Čauš (17), ponikao u Levskom i Buba basketu. U Konstantin je stigao i Đorđe Đokić (19), koji je stigao iz zaječarske Mladosti.

Osttak tima biće selektiran u zavisnosti od toga da li će igrati u Prvoj „B“ ligi ili Košarkaškoj ligi Srbije, mada je već sada manevarski prostor znatno sužen:

Sutra se završava prelazni rok, pa su nam mogućnosti evidentno limitirane. Ovi momci koji su tu sigurno su to i zaslužili nekim svojim prethodnim radom i talentom, ali sigurno je da će nam trebati i malo iskustva. U svakom slučaju, pred nama je period sa mnogo rada, jer, ma koju ligu igrali, moramo dobro da se spremimo. Ovo je, iskreno, nova situacija i za mene, jer očigledno je da je tim kojim raspolažemo veoma mlad i da će trebati dosta vremena dok stvari počnu da funkcionišu. Sad, ja sam i u nekim prethodnim godinama imao nameru da podmladim tim, ali ovo očigledno nije baš ovako bilo planirano. No, šta je-tu je, ne preostaje nam ništa drugo nego da svojski zapnemo i da u hodu pokušamo da malo i ojačamo ekipu, i iskustvom i santimetrima – rekao je Marko Cvetković posle prvog treninga.

WP_20170904_003

WP_20170904_012

Leave a Reply