Konstantin u nedelju završava sezonu u kojoj nije ostvario željeno. Nisu, doduše, Nišlije preglasno potencirale bilo kakav konkretan cilj osim da žele da se upuste u borbu za plasman u viši rang, ali pokazalo se da su takve aspiracije bile neutemeljene. Konstantin je već početkom drugog dela takmičenja praktično ispao iz konkurencije za povratak u Košarkašku ligu Srbije, u najvećem delu drugog dela sezone borio se za što bolji plasman, a na kraju će završiti na četvrtom, petom ili šestom mestu. Jednostavno, ne zavisi sve od Nišlija. Njima svakako treba pobeda u Boljevcu, ali ukoliko Sloga pobedi Mladost, Nišlije će biti pete, a ukoliko i Zdravlje trijumfuje u Pirotu, niški tim će takmičenje u Drugoj ligi završiti na šestom mestu, zbog najslabijeg učinka u krugu, jer je oba puta izgubio od Kraljevčana.

 Nišlije su u padu forme, u poslednja četiri kola izgubile su od Mladosti, Proletera i Kolubare, a protiv Pirota su iščupale pobedu u produžetku. Pa ipak, imaju šansu da budu četvrte, što je svakako dovoljan motiv da u poslednjem kolu daju maksimum. Odlaze u Boljevac na duel sa timom koji je u prošlom kolu definitivno izgubio sve šanse za opstanak i u narednoj sezoni igraće u Prvoj Srpskoj ligi:

 –Razgovarao sam sa momcima i naznačio potrebu da do kraja odigramo najbolje što možemo. U sportu nije svejedno da li ćete biti četvrti ili šesti, zato je potrebno da mi uradimo svoj deo posla. Neće biti lako, jer Rtanj je i u Nišu pokazao da je dobra ekipa koja ima karakter i pomalo su nesrećno ispali iz lige. Do kraja su se borili, u prošlom kolu su izgubili od Mladosti tek u produžetku, sigurno će želeti da se dostojno oproste od sezone. Ali, to želimo i mi i nadam se da hoćemo-kaže trener Konstantina Marko Cvetković.

 Rtanj i Konstantin igraće poslednji meč u ovom kolu, a duel je zakazan za nedelju, od 17 sati.    

Leave a Reply