DRUGA LIGA: KONSTANTIN-KOLUBARA 74:87 (30:18, 16:25, 14:21, 14:23)

Niš, 6. aprila. Hala „Dušan Radović“. Gledalaca: 1000. Sudije: Jovašević, Kovačević, Milićević. Trojke: Konstantin 35% (9/26), Kolubara 30% (6/20). Dvojke: Konstantin 58% (21/36), Kolubara 57% (27/47). Sl.bacanja: Konstantin 36% (5/14), Kolubara 79 % (15/19). Skokovi: Konstantin 29 (24-5), Kolubara 45 (33-12). Asistencije: Konstantin 16, Kolubara 17.

 KONSTANTIN: Veličković 9 (8 sk, 6 as, 7 il), Stošić, Stevanović 6 (2 sk, 1 as), Filipović 9 (1 sk, 4 as), Spasov 3, Vuk Đorđević 6 (2 sk), Ilić 6 (1 sk, 1 as), Vukašin Đorđević, Banduka, Vuletić 11 (5 sk), Bjelak 8 (1 sk, 4 uk), Gudžić 16 (5 sk, 4 as).

 KOLUBARA: Šparović 8 (5 sk, 7 as), Edin Vesković 18 (11 sk, 1 as), Stevan  Sinđelić 13 (3 sk, 1 as), Vuletić 14 (12 sk, 4 as), Predrag Jokić (1 as), Rnić 2 (6 sk, 1 as), Simić 28 (5 sk, 1 as, 4 il), Pavle Jokić 4 (2 sk, 1 as), Nemanja Plavša, Vukašin Sinđelić, Uroš Plavša, Alen Vesković.    

 Konstantin se porazom oprostio od svoje publike, koja je u rekordnom broju ispunila halu „Duško Radović“. Kolubara je pobedila u Nišu i preuzela prvo mesto od Napretka, pokazavši da zavređuje mesto u višem rangu, a Konstantin je i u ovom meču demonstrirao slabosti zbog kojih će i naredne sezone igrati u Drugoj ligi. Nišlije su, rezultatima na ostalim mečevima, imale priliku da obezbede četvrto mesto, ali sada će njihov plasman zavisiti i od ishoda mečeva u poslednjem kolu. U krajnjem, da li biti četvrti ili šesti manje je bitno od činjenice da su prilično oskudnog kvaliteta i da će već sada morati da razmišljaju o narednoj sezoni u kojoj će, verujemo, imati više ambicije, ali i jaču konkurenciju, jer će u ovom rangu igrati i dugogodišnji prvoligaši kao što su Spartak i Beovuk.

 Konstantin je odlično počeo i u prvih desetak minuta igrao je baš lepu košarku. Dobrom igrom u odbrani, niški tim je naterao goste da uzimaju teške šuteve, Šparović se gotovo izgubio u Veličkovićevoj senci, a u napadu opasnost je vrebala sa svih strana. Vuletić i Gudžić su bili efikasni u reketu, Filipović i Ilić sa spoljnih pozicija, sipale su Nišlije nemilosrdno i u pozicionom napadu i u tranziciji i u 10. minutu Konstantin je poveo 30:16. Imalo je domaćin dvocifrenu prednost sve do polovine drugog kvartala, ali onda je Kolubara ušla u dobar ritam, prednost Nišlija je počela da se topi i serijom 16:4 gosti su stigli na samo dva poena minusa-34:32. Ipak, u finišu poluvremena Bjelak je probijao odbranu gostiju i Konstantin je na odmor ipak otišao sa prednosšću, ali mnogo manjom nego što je realno trebalo da ima-46:43.

 U nastavku, Kolubara je bila bolji tim. Nišlije su loše zagrađivale koš, Vesković je to obilato koristio i doveo Lazarevčane u prvo vođstvo. Nikola Simić je igrao odlično, Cvetković je menjao čuvare na njemu, ali je košgeter Kolubare pronalazio prava rešenja. Sa druge strane, Konstantinu je nedostajalo municije. Gudžić je, povremeno, trojkama održavao domaći tim u igri, ali Kolubara je u većem delu imala kontrolu i igre i rezultata. Na kraju trećeg kvartala bilo je 60:64, a u prvih pet minuta poslednje deonice Kolubara je stigla nadomak dvocifrene prednosti-68:77. Uspešno su Lazarevčani probijali Nišlije, uvek je bilo viška u napadu, uvek je neko bio slobodan na šutu i gosti su to umešno koristili. Sa druge strane, Konstantin je delovao konfuzno, gubio je lopte u dodavanjima, nekoliko puta lopta nije ni uspevala da stigne do reketa… Veličković je pokušavao da „pikom“ probije goste, ali uvek bi neko stizao da zatvori prazan prostor i utakmica je za Konstantin otišla u napovrat. Na kraju, ubedljiva pobeda Kolubare-87:74, koja se pokazala kao najbolja ekipa, koja je ove sezone gostovala u Nišu.

Cvetković: Uvek ista priča!

 Marko Cvetković čestitao je gostima i na zasluženoj pobedi i na plasmanu u KLS, a ovako je video utakmicu:

 –Uvek ista priča! Igramo nekih 20-25 minuta, a onda padamo u svemu, u igri, u koncentraciji, u stavu… Ovog puta odlučio je njihov ofanzivni skok, odnosno naše loše građenje reketa i promašena slobodna bacanja, kao i još neki detalji o kojima ne bih sada previše govorio. Nadam se da ćemo dobiti meč u Boljevcu i, bar sa svoje strane, učiniti sve da završimo sezonu na četvrtom mestu, a da li će biti tako, sada zavisi i od drugih…     

Leave a Reply