Nakon pobeda nad Kolubarom u Nišu i Akademikom u Srbobranu, raspoloženje u Konstantinu rapidno je poraslo. Ubedljivo najmlađi tim u ligi dobio je na samopouzdanju i sada dečački nestrpljivo očekuje narednu utakmicu u kojoj ima priliku da još jednom pobedom neutrališe porazan učinak s početka sezone. Potpuno obrnuto od subotnjeg rivala, koji je startovao sa tri ubedljive pobede, a onda doživeo dva poraza u nizu, posle kojih je smenjen trener Dušan Radović, a doveden je Zoran Todorović, dugogodišnji „kouč“ Smedereva i trener univerzitetske selekcije Srbije. Dakle, Mladost će pokušati da „šok“ terapijom baš u Nišu uđe u novu seriju pobeda, ali u Konstantinu nemaju nameru da odstupe, naročito sada kad su se „razgoropadili“:

Došao je Zoka Todorović, sa kojim se dobro poznajem iz KLS, imaju ekipu koja dugo godina igra zajedno, sad su doveli i tog Kojića koji stiče pravo da igra protiv nas. Sa druge strane, mi smo se sigurno podigli posle ovih pobeda, ali trebaće nam dosta energije i puna koncentracija da bismo došli u priliku da dobijemo i Mladost i tako nivelišemo onaj loš start sezone – kaže trener Konstantina Marko Cvetković.

Ubedljiv poraz u Kup meču u Leskovcu nije bitnije uzdrmao niški tim, ali je pokazao da je veliki posao pred Cvetkovićem i momcima koje predvodi:

Mi moramo da budemo svesni da smo još na početku stvaranja nekog našeg modela igre, sigurno je da ćemo i dalje da trpimo dosta oscilacija, ali potrebno je da ih iz meča u meč smanjujemo. Upravo poraz u Leskovcu dosta slikovito opisuje naše trenutno stanje, jer smo odigrali odlično, pa očajno poluvreme. Imamo problema sa kontakt igrom, moramo da budemo čvršći, ali mlada je ovo ekipa, radićemo i na tome – kaže trener Nišlija.

Radni tonus na treninzima nije padao ni posle ubedljivih poraza, ali sigurno je da je elan sada mnogo veći. Zato Nišlije sa puno optimizma dočekuju i sutrašnju utakmicu:

Dve pobede su iza nas, raspoloženje je bitno popravljeno, sada igramo sa manje grča, a od početka treniramo jakim intenzitetom i siguran sam da će to početi da se isplaćuje u kontinuitetu. Poraz u Leskovcu jeste neprijatan, ali siguran sam da nas neće nimalo „izmestiti“. Držimo glave gore i verujem da ćemo biti dobri i u večerašnjem duelu. Naš rival je ambiciozan, ima nekolicinu veoma iskusnih igrača, Šparovića pre svih, a tu su i Ilija Cvetković, Tapušković, Arsić… Mladost želi da uđe u KLS, ali siguran sam da mi možemo da im odgovorimo na pravi način i verujem da će tako i biti – kaže Luka Živković, prvi skakač niškog tima.

Konstantin i Mladost igraće u subotu, od 20 sati, a ulaz u Čair je besplatan.

Leave a Reply