KUP SRBIJE (II stepen): ZDRAVLJE-KONSTANTIN 81:59 (24:20, 8:17, 26:7, 23:15)

U periodu od samo mesec i po Leskovčani su i iz trećeg uzastopnog meča sa Nišlijama izašli kao pobednici. Nakon što su izgubili na pripremnom turniru, a potom i u 2. kolu Druge lige, niški košarkaši otišli su u komšiluk sa namerom da najzad prekinu taj neuspešan niz, ali su opet izgubili, ovog puta u Kupu. U meču drugog stepena Kupa Srbije, čiji pobednik će igrati na Kupu Radivoja Koraća: Zdravlje-Konstantin 81:59.

Niški tim je u ovoj utakmici pokazao dva lica. Dobro je otvorio utakmicu, zatim u finišu četvrtine dozvolio rivalu da lakim poenima ipak dobije prvu deonicu, a onda u drugoj zaigrao odličnu košarku. Konstantin je, dobrom odbranom pre svega, pritisnuo rivala i ovaj deo igre dobio sa 17:8, na poluvreme otišao sa prednošću 37:32. A onda, u nastavku, videli smo onaj Konstantin sa početka sezone. Odbrana je bila prilično ranjiva, u napadu je bilo problema još u začetku akcija, kada je trebalo osmisliti napad i Leskovčani su treći kvartal dobili sa 17 poena razlike. Nišlije su se samo donekle oporavile u finišu utakmice, nedovoljno da izbegnu ubedljiv poraz. Na kraju, Nišlije su ostale sa 22 poena u minusu, ali će se i one, zajedno sa Zdravljem, naći u narednoj fazi Kupa Srbije. Ipak, trener Marko Cvetković nije mogao da bude zadovoljan:

Igrali smo sa prevelikim oscilacijama. U prvom poluvremenu je bilo prilično dobro, čak je trebalo da odemo na odmor i sa  ubedljivijom razlikom, a onda smo u nastavku ispoljili neke „boljke“ koje nas prate od početka sezone. Nismo odgovorili na njihovu agresivnost u drugom poluvremenu, imali smo puno problema u organizaciji igre i otuda ovako ubedljiv poraz. Sad nam preostaje da i iz ovog meča izvučemo neke pouke i da se regenerišemo pred subotnju utakmicu sa Mladošću u prvenstvu – rekao je trener Konstantina po završetku utakmice u Leskovcu.

Nišlije će tim iz Smederevske Palanke dočekati u subotu, od 20 sati.

Leave a Reply