Opet šansa: Trener Simić i Milojević, Živadinović, Stojanović, Mitrović i Popović (foto: Miroslav Lavrenčić, Narodne novine)

Košarkaši Konstantina ovog vikenda odlaze u Zemun, gde će gostovati još jednom timu koji konkuriše za plasman u Superligu. Nakon što su prošlog vikenda umalo načinili senzaciju propustivši priliku da šutem u poslednjim sekundama savladaju velikog favorita Dinamik, Nišlije sa istim namerama, da pruže jak otpor domaćinu, putuju i na meč sa Mladošću. Uostalom, samo će sa takvim stavom i moći da dođu u priliku da iznenade:

Mi smo nebrojeno puta pokazali da, bez obzira na stanje na tabeli, svakoj utakmici prilazimo kao da nam je presudna. Tako će, verujem, biti i sada, tim pre što smo u poslednja dva dana konačno mogli da odigramo „pet na pet“ na treningu, jer se zdravstveni bilten tima donekle popravio. Doduše, Kajl Rendal i dalje ne trenira, a naredne sedmice trebalo bi da se podvrgne pregledu magnetnom rezonancom i najzad utvrdi stepen povrede leđa. Luka Živković je juče morao ranije sa treninga zbog već hroničnih problema sa petom, ali verujem da će u nedelju moći da nam pomogne. U svakom slučaju, i u ovom meču ćemo promovisati nekolicinu veoma mladih igrača. Nakon što smo u prošlom kolu dali značajnu minutažu 16-godišnjem Nemanji Kostiću i godinu starijem Miši Milojeviću, prilici mogu da se nadaju još dvojica naših darovitih košarkaša. Marko Popović (2000. godište) i Uroš Živadinović (1999.) su u meču sa Dinamikom sedeli na klupi, a sada će dobiti šansu i da igraju i time ćemo dodatno podmladiti tim, koji je već sada najmlađi u ligi–najavljuje trener Konstantina Ivan Simić.

Rival trenutno zauzima peto mesto na tabeli, sa pobedom manje od Spartaka i sigurno je da računa i na ove bodove:

Ne verujem da će nas potceniti, jer je reč o iskusnom timu, koji se ponovo uključio u borbu za plasman u Superligu. Dugo igraju zajedno, predvode ih iskusni Kužeta, Beader i Bulatović, iz Mege su doveli centra Veljkovića, a pre dve sedmice stigao im je i plejmejker Sokolović. Dakle, kompletan tim koji je svakako veliki favorit i u ovoj utakmici, ali mi ćemo se potruditi da odigramo najbolje što možemo, a za koliko će to biti dovoljno, videćemo-kaže Simić.

Mladost i Konstantin igraće u nedelju, od 13 sati.

Leave a Reply