Konstantin će Superligu započeti 7. maja gostovanjem Mega Leksu, a zatvoriće je utakmicom sa Partizanom u Čairu 24. maja. Danas je, dakle, utvrđen kompletan raspored skraćenog izdanja ovog takmičenja, koje će se, poznato je, ove sezone igrati u dve grupe. Po dva najbolje plasirana tima igraće u plej-ofu, za titulu prvaka Srbije.

Konstantin startuje gostovanjem osvajaču Kupa Radivoja Koraća, ekipi koja je u velikom naletu i koja preti osvajanjem još dva trofeja. Nišlije su Megu dobrano namučile u četvrtfinalu Kupa Koraća, punih 30 minuta bile su ravnopravne, pa ostaje da se vidi kako će završiti preostala dva njihova duela. Četiri dana kasnije, u Niš stiže Borac sa kojim je Konstantin odigrao „žestok duel“ u februaru, a obe utakmice u KLS dobili su Čačani. Najzad, prvi krug Superlige Nišlije će zatvoriti gostovanjem Partizanu, koji će 24. maja gostovati u Nišu.

Ništa specijalno ne mogu da kažem o kalendaru, dosta toga je bilo poznato i ranije. Dobro je što se ne igra na dva dana, nego u ritmu sreda-subota, a sada nam preostaje da se što bolje spremimo kako bismo ovo takmičenje odigrali na nekom svom maksimumu-rekao je trener Konstantina Marko Cvetković.

Evo kompletnog rasporeda Superlige:

„A“ GRUPA: Crvena zvezda-Tamiš, Metalac-FMP (1. kolo, 8. maja), Tamiš-FMP, Crvena zvezda-Metalac (2. kolo, 12. maja), Metalac-Tamiš, FMP-Crvena zvezda (3. kolo, 15. maja), Tamiš-Crvena zvezda, FMP-Metalac (4. kolo, 19. maja), FMP-Tamiš, Metalac-Crvena zvezda (5. kolo, 22. maja), Tamiš-Metalac, Crvena zvezda-FMP (6. Kolo, 25. maja)

„B“ GRUPA: Mega Leks-Konstantin, Partizan-Borac (1. kolo, 7. maja), Konstantin-Borac, Mega Leks-Partizan (2. kolo, 11. maja), Partizan-Konstantin, Borac-Mega Leks (3. kolo, 14. maja), Konstantin-Mega Leks, Borac-Partizan (4. kolo, 18. maja), Borac-Konstantin, Partizan-Mega Leks (5. kolo, 21. maja), Konstantin-Partizan, Mega Leks-Borac (6. kolo, 24. maja).

Leave a Reply