Košarkaši Konstantina od utorka su ponovo u treningu. Osveženi pauzom od devet dana i oporavljeni od povreda, manjih ili nešto težih, niški košarkaši počeli su da hvataju zalet za Superligu, koja počinje 8. maja, a igraće se, podsećamo, u dve grupe sa po četiri tima. Konstantin je svrstan u, svakako, težu grupu sa Partizanom, Mega Leksom i Borcem, a samo prva dva tima plasiraće se u plej-of za titulu prvaka Srbije.

Za razliku od igrača, trener Marko Cvetković nije imao odmora. Naprotiv, u Niš se vratio promuklog glasa, ali i sa zvanjem vicešampiona sa Međunarodnog turnira „Albert Švajcer“ u Manhajmu, gde je naša juniorska reprezentacija osvojila drugo mesto i tako počela uvodni deo priprema za EP u Turskoj, ovog leta. Cvetković je prvi asistent selektoru naših juniora Milanu Guroviću, ali sada se, sa samo danom odmora, vratio klupskim obavezama i pripremama za Superligu:

Nastavljamo tamo gde smo stali, sa željom da na najbolji mogući način zaokružimo našu priču u ovoj sezoni. Imali smo periode odlične igre u KLS, pali smo u finišu iz dobro poznatih razloga, ali sada ćemo imati dovoljno vremena da se pripremimo za ovih šest superligaških utakmica i, ako se desi neko čudo, možda i za neku više. Treniraćemo ovde u Nišu, probati da odigramo i neku kontrolnu utakmicu ako bude bilo rivala i, nadam se, u dobrom momentu dočekati Superligu. Raduje što su nam se povređeni igrači oporavili, Vlada Veličković od juče je na treningu, a danas bi trebalo da nam se priključi i Nemanja Gudžić, pa ćemo imati dovoljno igrača za ozbiljan rad. Sad, Furi Đorđević je otišao u Bosnu, ali ne sumnjam da će se vratiti u dobrom stanju – rekao je trener Konstantina nakon što je pištaljkom označio kraj prvog „superligaškog“ treninga u Čairu.

Vladimir Veličković je, nakon tronedeljne terapije, sanirao povredu stopala, uželeo se košarke i sa nestrpljenjem je dočekao početak priprema za Superligu:

– Nismo zadovoljni načinom na koji smo završili prvenstvo u KLS i to nam je dodatni motiv da se dobro pripremimo za Superligu. Želimo da se vratimo pepoznatljivoj kolektivnoj igri i u odbrani i napadu i dobrim izdanjem u Superligi stavimo tačku na još jednu uspešnu sezonu. Mislim da bismo na taj način, kvalitetnim igrama i dobrom atmosferom u našem Čairu na najbolji način najavili možda i neke više ciljeve za narednu sezonu – kaže sjajni plej Konstantina.

 

Djordjevic  Furi u Bosni

Vladimir Đorđević Furi će u narednih dvadesetak dana igrati za  bivšeg šampiona Evrope-sarajevsku Bosnu. Pouzdani bek niškog  tima dobio je i prihvatio poziv slavnog kluba, koji sada igra u Drugoj  ligi BIH da im pomogne u baražu za plasman u elitno društvo  bosanske košarke i već je otputovao u Sarajevo. No, po završetku  takmičenja, a to će se desiti najkasnije 25. aprila, Đorđević će se  vratiti u Konstantin i biće na raspolganju treneru Cvetkoviću za start  Superlige:

Ovo je novi izazov za mene, trener Dušan Gvozdić mi je  ponudio kratkoročni angažman, dobio sam dozvolu i  nadam se da ću biti od pomoći. No, već u poslednjoj  sedmici aprila, eto mene opet na treningu Konstantina –  rekao nam je popularni Furi pred odlazak u Sarajevo.

Mi mu želimo sreću i čekamo njegov povratak.

 

Leave a Reply