Košarkaši Konstantina u sredu započinju takmičenje u drugom stepenu Kupa Srbije, takmičenja koje se igra po prijavi, a čiji pobednik će biti osmi učesnik Kupa Radivoja Koraća, koji će se i ove sezone igrati u Nišu. Protivnik Nišlija na startu Kupa biće Zdravlje, tim koji ih je dva puta pobedio u poslednjih mesec i po, najpre u predsezoni, a potom i u 2. kolu Druge lige. No, u taboru Konstantina veruju da je situacija sada potpuno drugačija i u Leskovac putuju sa pobedničkim ambicijama.

Zdravlje nas ja na turniru koji je prethodio početku sezone pobedilo zahvaljujući našoj očajnoj prvoj četvrtini, a potom je iskoristilo i sve naše slabosti na početku sezone. Ali, sada će, uveren sam, priča biti malo drugačija. Iza nas je već dvomesečni rad sa trenerom Cvetkovićem, pobedili smo u poslednje dve utakmice i sa mnogo žara i entuzijazma, ali i želje da pokažemo da nismo slabiji od rivala, odlazimo na novi meč sa Zdravljem, prvi put na njihovom terenu. Siguran sam da možemo da ih pobedimo, ali potrebno je da odigramo čvrsto, agresivno i pametno, kao u mečevima sa Kolubarom i Akdemikom – kaže Luka Živković, sa 25 godina ubedljivo najstariji igrač u niškom timu.

I baš ta činjenica da je, sa 25 godina, daleko najiskusniji u Konstantinu, Luki pomalo i prija…

Jeste, ja sam sada u prilici, a i u nekoj vrsti obaveze da ovim momcima svojim primerom pokažem kako treba da se trenira, kakav treba da bude odnos prema igri i dresu koji nose. Jer, to su sve golobradi mladići, dosta ih je još u juniorskom stažu i tek treba da osete sve one elemente koji čine jednu seniorsku ekipu. Ja sam tu da im pomognem i primerom i savetom, iako ni ja još nisam „mator“, zar ne – našalio se Živković sa svojom ulogom u ovoj ekipi Konstantina.

Za razliku od prošle sezone, Živković sada uzima dosta šuteva, ali njegov odnosvni kvalitet je skok. U pet dosadašnjih mečeva u Drugoj ligi, u proseku hvata 9.2 lopti po meču, a protiv Kolubare je dominirao pod košem sa 19 skokova:

To je moja prevashodna uloga, da budem što vidljiviji pod košem i da koristim fizičke predispozicije koje imam, ali trudiću se da odgovorim svim zahtevima trenera Cvetkovića. Samo da me zdravlje posluži i mimoiđu povrede koje su me dosta mučile, pa da mogu u potpunosti da uživam u košarci – kaže ovaj akademski obrazovani 25-godišnji Beograđanin, koji je završio koledž Frensis Merion u Americi, odigrao jednu sezonu u beogradskom Torlaku, a već drugu godinu je jedan od najboljih u Konstantinu.

Večerašnja utakmica Zdravlja i Konstantina počeće u 19 sati, a Nišlije u subotu, u 6. kolu Druge lige, dočekuju Mladost iz Smederevske Palanke, koja je u padu forme, jer je nakon tri startne pobede doživela dva uzastopna poraza…

Leave a Reply