Kreće nova Košarkaška liga Srbije, a derbijem prvog kola slobodno se može nazvati subotnji duel Borca i Konstantina. I Čačani i Nišlije konkurišu za plasman u Superligu, s tim što su u Borcu to svima jasno stavili do znanja, dok se u Konstantinu ne razmeću velikim rečima, svesni da imaju nešto slabiji “roster” nego prošle sezone, ali sa verom da i u ovoj mogu do zapaženih rezultata.

Baš kao i prošle sezone, Konstantin kreće iz Čačka, a tada je ubeljdivo slavio i započeo seriju od devet uzastopnih pobeda. Na strani Nišlija je i nestvarno dobra tradicija u duelima sa Čačanima. Naime, od kako je postao član Košarkaške lige Srbije, Konstantin je dobio svih šest utakmica sa Borcem, a Vladimir Đorđević, igrač sa najvećom energijom u timu, veruje da će ta serija biti i produžena:

Borac se osetno pojačao i jasno iskazao ambiciju da se plasira u Superligu. Doveli su odlične igrače: Jorović je najzvučnije ime, tu je i Radonjić koji je prošle godine igrao u Vojvodini, mladi Andreja Stevanović, koga smo gledali u aleksinačkom Napretku… Ipak, imamo i mi svoje adute. Dugo se poznajemo, dobro smo uigrani i ako odigramo odbranu onako kako znamo, ne bojim se za rezultat. Sa njima imamo odličnu tradiciju i svakako ćemo nastojati i da je produžimo-ne odstupa popularni Furi.

Utakmica u Dvorani kraj Morave igra se u subotu, od 19 sati

 

KONSTANTIN – BORAC 6:0

sezona 2012/13

Konstantin – Borac 68:51

Borac – Konstantin 68:75

sezona 2013/14

Borac – Konstantin 69:81

Konstantin –  Borac 77:73

sezona 2014/15

Borac – Konstantin 58:70

Konstantin – Borac 98:89

 

Leave a Reply