Košarkaši Konstantina privršavaju sezonu koja je za njih okončana daleko pre njenog stvarnog kraja. Još su tri kola ostala, Nišlije su, nažalost, već odavno jednom nogom u nižem rangu takmičenja, ali sportskog motiva uvek mora biti. Konstantin je petposlednji na tabeli, tu će verovatno i ostati, jer ima dve pobede više, ali i slabiji međusobni skor u odnosu na poslednejplasirano Smederevo, a eventualnom pobedom u ovom kolu niški tim bi gotovo sigurno izbegao “fenjer” na kraju sezone.

No, realnost je takva da su Nišlije praktično autsajderi u predstojećem meču, jer im u goste stiže drugoplasirani Novi Pazar, predvođen Boškom Đokićem. Trener koji je postavio temelje onom superligaškom Konstantinu posložio je stvari i u Pazaru i doveo ovaj tim nadomak plasmana u Košarkašku ligu Srbije, što se pre kolo-dva činilo nemogućom misijom. Ali, poraz Mladosti od Kolubare doneo je šansu Pazarcima i oni će svakako pokušati da je iskoriste, a bodovi iz Niša se gotovo podrazumevaju. To bi, sa druge strane, mogla da bude i šansa Konstantina:

Novi Pazar ima imperativ pobede i sigurno je da će učiniti sve da se u Nišu još za korak približe cilju. Dobro ih poznajemo, imaju nekolicinu prekaljenih igrača kao što su Mukanović, Raičević, Čvorović, Todorović…  Sa druge strane, mi smo rasterećeni i to bi mogla da nam bude prednost, ali samo ako pružimo svoj maksimum i budemo taktički disciplinovani – kaže David Dojčinović, jedan od iskusnijih u najmlađem timu lige.

Zbog sajma turizma u hali Čair, subotnja utakmica igraće se u hali “Dušan Radović”, a počeće u 16.30 sati.

Leave a Reply