Košarkaši Konstantina imaju jasnu situaciju pred sobom. Porazom u Beogradu od Žitko basketa (75:74) definitivno su oduzeli sebi bilo kakav manevarski prostor. Samo pobede u preostalih šest kola ih ostavljaju u igri za opstanak, pa čak i tada, u nekom razvoju situacije, ne bi zavisili samo od sebe. Jednostavno je, svaka od preostalih utakmica nosi oznaku „biti il’ne biti“ i sada je na Nišlijama da to breme iznesu na pravi način i u finišu sezone pokušaju da nadoknade nadoknade sve dosadašnje propuste.

 A bilo ih je. Eto, poslednja utakmica sa Žitko basketom mogla je Konstantinu puno da donese, ali je olako propuštena još jedna prilika da se načini preokret u sezoni i da se, što je još važnije, sudbina zadrži u svojim rukama. Ovako, pogled na tebelu deluje depresivno, ali sigurno je da nada još postoji. No, sada postoji jasan imperativ-moraju se dobiti sve utakmice do kraja.

 A prva u nizu igra se večeras u Kruševcu, protiv dobro poznatog rivala, koji se klupe predvodi dugogodišnji trener Konstantina Marko Cvetković. Napredak je takođe u očajnoj situaciji, njegove šanse da opstane gotovo se mere promilima, a pre početka plej-auta je ostao i bez dvojice organizatora igre Cvjetkovića (prošlogodišnjeg plejmejkera Fer pleja) i Mijajlovića.

 –Moramo da dobijemo! Jasno je da druga opcija za nas ne postoji. Ne zavaravamo se time što je Napredak ispod nas na tabeli, poznavajući Cvetkovića sigurno je da će se boriti do poslednjeg trena. Jeste im sužen sastav odlaskom dvojice plejmejkera, ali verujem da su se već adaptirali na tu situaciju. Poznajem i ostale igrače, bio sam trener u Napretku prošle sezone, znam da će sve učiniti da nas dobiju. Ali, nama je slika potpuno bistra. Samo nas pobeda ostavlja u igri i daćemo sve da do nje i dođemo-kaže trener Konstantina Ljubiša Damjanović.

 Konstantin ni na ovoj utakmici neće moći da računa na Miletića, a Milojković se oporavio od lakše operacije na stopalu i vratio se treninzima. No, pitanje je koliko će moći da pomogne u ovom meču.

 –Imamo dovoljno igrača u „rosteru“, probaćemo da iskoristimo svoje prednosti. Planiram da veću minutažu ukažem i mladom Stojanoviću, na njemu je da je iskoristi-kaže Damjanović.

 Utakmica u Kruševcu igra se u subotu, od 18 sati.

Leave a Reply