Najslabije izdanje Konstantina od kako se ovaj klub takmiči u Košarkaškoj ligi Srbije nikoga nije ostavio ravnodušnim. FMP je u sredu jednostavno protutnjao kroz Čair, pokazao da kvalitetom ne zaostaje čak ni za pojedinim ABA ligašima, ali posao mu je bio olakšan što nije naišao gotovo ni na kakav otpor Nišlija. Već večeras Konstantin će biti na novom ispitu, jer odlazi na gostovanje Vojvodini, kojoj u ovom meču “igra” samo pobeda. Sad, ako je nešto dobro, iako ih čeka naporan put do Novog Sada, jeste to što će Nišlije vrlo brzo imati šansu i da poprave utisak i da eventualno započnu neku novu seriju uspeha. Šansu, dakle, imaju, ali pitanje je koliko je realno i da je iskoriste, jer forma im je, očigledno, u “kanalu”.

A šta kažu igrači? Reč ima kapiten Nemanja Gudžić:

Ovo je zaista nedopustivo! Protiv FMP-a smo igrali očajno, bez ikakve želje, bez ikakvog napora… Meč u Kruševcu očigledno nam nije bio dovoljna opomena, a FMP je, naravno, obilato iskoristio takvo naše izdanje. Sada nas čeka Vojvodina i još jedna utakmica u kojoj ćemo biti na iskušenju, pre svega da sami sebi pokažemo jesmo li kadri da izvučemo iz ove krize u koju smo upali. Dakle, ovo je utakmica u kojoj će, verujem, opet najviše zavisiti od nas. Neće biti lako, ali naša je obaveza da sve učinimo kako bismo se što pre vratili na pobednički kolosek. Verujem da možemo da dobijemo u Novom Sadu i da stvari preokrenemo u svoju korist – kaže Gudžić.

Trener Marko Cvetković je na konferenciji za novinare posle poraza od FMP-a bio razočaran odsustvom reakcije igrača nakon poraza u Kruševcu i svega što mu je prethodilo. Ni dan posle nije bio boljeg raspoloženja:

Video sam je samo u određenj meri i određenim momentima i to samo kod pojedinih igrača. To je, naravno, nedovoljno. Potrebno je da opet budemo tim u pravom smislu te reči i samo tako moći ćemo ponovo da igramo i da izgledamo onako kako smo ti činili do ove „situacije“. Posle ove utakmice imaćemo malo više vremena, nekih devet dana do utakmice sa Slogom, pa se nadam da ćemo to iskoristiti na najbolji mogući način, da se sredimo i fizički i psihički i da se vratimo u pređašnju formu. To, naravno, ne znači da ćemo odustati od ovog meča. Naprotiv – rekao je Cvetković uoči večerašnjeg duela u maloj hali novosadskog SPENS-a.

O Vojvodini se, kaže, sve zna, ali trener Konstantina potencira da ga u ovom momentu zanima isključivo njegova ekipa:

Mi smo u takvoj situaciji da više nigde nismo favoriti. A sad smo i pod nekom posebnom vrstom lupe, jer nama navodno ovaj meč ne znači ništa, a njima gori pod nogama. Ali, ja zaista ne želim da se bavim time i da trošim energiju na kojekakve gluposti. Trudićemo se da podignemo posle ovako ubedljivog poraza. Šta više, obavezni smo da u svakoj utakmici damo sve od sebe, pa tako i u ovoj. Objektivno, ne ličimo na tim koji se bez problema plasirao u Superligu. Uz to, čeka nas dug put do Novog Sada, sveži i odmorni sigurno nećemo biti, ali šta je-tu je. Moraćemo da se zbijemo i da se što pre trgnemo iz ove letargije u koju smo zapali – napominje Cvetković.

Večerašnja utakmica počinje u 21 sat.

Leave a Reply