Još osam kola ostalo je do kraja Košarkaške lige Srbije, a u 19. kolu naš tim biće domaćin Dinamiku iz Beograda. U situaciji izvesne selidbe u niži rang takmičenja, u Konstantinu su odlučili da u preostalim utakmicama pruže što veću minutaži nekolicini mlađih igrača koji su priključeni prvom timu. Nemanja Kostić (2000. godište) i Miša Milojević (1999.) već su osetili žar prvih prvoligaških minuta i sada mogu da se nadaju i nekoj pristojnijoj šansi:

Objektivno, nisam optimista što se rezultata tiče i nekog eventualnog iznenađenja, tim pre što, zbog povrede leđa, nećemo moći da računamo na Kajla Rendala, a pod znakom pitanja je i Luka Živković, koji je ozledio petu i nije redovno trenirao. Sa druge strane, pred sobom imamo jednu od najboljih ekipa u ligi, predvođenu našim renomiranim trenerom Miroslavom Mutom Nikolićem, tim koji će sigurno igrati u Superligi. No, i u ovakvim mečevima motiva ne sme da manjka. Naša obaveza je da, u postojećoj situaciji, pružimo što jači otpor, a momci kojima budem ukazao minutažu moraće i da je opravdaju i igrom i zalaganjem – rekao je trener Konstantina Ivan Simić uoči utakmice sa drugoplasiranim timom naše lige, koji ima tek nešto slabiju koš razliku u odnosu na Vršac, lidera takmičenja.

Ovog puta, zbog „prenatrpanog“ rasporeda u Čairu, Konstantin će svoju utakmicu početi sat kasnije u odnosu na dosadašnji termin. Dakle, meč sa Dinamikom u Čairu igra se u subotu od 20.30 sati, a karta košta 100 dinara.

Leave a Reply