Desetak dana nakon početka priprema, košarkaši Konstantina odigrali su prvu kontrolnu utakmicu. Nišlije su otišle u Brzeću, gde su sparingovale rumunskom prvoligašu Klužu i izgubile 85:56 (20:14, 17:11, 26:18, 22:13). Kluž Napoka Banka Transilvanija, kako se klub sada zove, je osvajač Kupa Rumunije, ima veoma dobru ekipu, predvođenu nekadašnjim reprezentativcem Srbije Aleksandrom Rašićem i još od početka avgusta je u punom treningu. U Klužu igraju trojica Amerikanaca, Rašić je i dalje veoma dobar, a ekipom odlično diriguje bugarski plejmejker Marinov. Sa druge strane, Konstantin je još u fazi formiranja ekipe i ovo je bila prilika da trener Marko Cvetković proveri trenutne mogućnosti svog tima. Šansu je pružio svima, pa i 17-godišnjem junioru Dimitriju Stojanoviću, momčiću visokom 205 santimetara, a nije mogao da računa na povređene Gudžića i Popovića.

Oni su ozbiljan tim, znali smo to i pre utakmice, a sada smo se i uverili u to. Trudili smo se da što bolje pariramo, mada to nije bilo sasvim moguće u ovoj početnoj fazi naših priprema, ali mogu da kažem da sam zadovoljan kako trenutno izgledamo i verujem da ćemo biti i bolji, kada se budemo kompletirali. Idemo dalje, nastavljamo sa treninzima, a narednog vikenda imaćemo nove provere na turniru koji organizujemo u Nišu – rekao je Cvetković posle meča.

Kluž će narednu proveru imati protiv Partizana, 1. septembra u Beogradu.

KLUŽ NAPOKA BANKA TRANSILVANIJA: Vošburn 18, Moldoveanu, Murešan,  Izli 14, Rašić 10, Kalničenko 9, Torok 7, Kuti 6, Teir 6, Dajks 6, Marinov 6, Peđa Stamenković 3.

 KONSTANTIN: Veličković 4, Vladimir Đorđević 19, Filipović, Spasov 6, Stojanović 2, Ilić 4, Bjelak 13, Vukašin Đorđević, Banduka, Mladenović 8, Stanković, Stošić.

Leave a Reply