Iza Konstantina je 17 dana priprema za novu sezonu, koju će Nišlije, odlukom KSS, ponovo igrati u Drugoj muškoj ligi Srbije. No, za razliku od prošlog leta, u Konstantinu je sada sve na znatno višem nivou nego lani, pa će Nišlije sa mnogo većim ambicijama i optimizmom dočekati novu drugoligašku sezonu.

Tim je selektiran u hodu, ovih dana je i kompletiran i u punom je trenažnom procesu, sa izuzetkom nekolicine momaka koji zbog povreda još ne mogu da se stave na raspolaganje treneru Marku Cvetkoviću. Podsetimo, Konstantin je ovog leta gotovo kompletno renoviran, a od igrača iz prošle sezone ostali su samo Lazar Mladenović, Vukašin Đorđević, Marko Banduka i Marko Popović. Sve ostalo su novajlije, s tim da se Vladimir Veličković i Nemanja Gudžić baš i ne mogu tako nazvati, s obzirom na to da su se ovog leta vratili u klub u kojem su igrali svoje najbolje sezone. Tu je i nekolicina momaka koji su rođeni ili ponikli u Nišu, kao što su Spasov, Filipović i Ilić, odnosno u komšijskom Leskovcu (Stošić, Zlatanović). Vuk Đorđević je rođen u Boru, a prošlu sezonu je proveo u Vršcu, Bjelak je stigao iz Nove Varoši, a Vuletić iz Kolubare. Prvom timu priključen je i 17-godišnji junior Dimitrije Stojanović, ponikao u Konstantinu, a u prošloj sezoni je igrao u kadetima OKK Juniora…

Trener Marko Cvetković zadovoljan je „rosterom“ i smatra da će konkurencija u timu biti jaka i zdrava:

Uspeli smo, uglavnom, da angažujemo momke koje smo planirali, imamo, što se kaže, i od mladosti i od iskustva. Nadam se da će Gudžić, Popović i Zlatanović uspeti da u narednih 5-6 dana saniraju povrede i uključe se u rad, a ostali dobro „guraju“. Imali smo tu jednu kontrolnu utakmicu sa Klužom na Kopaoniku, koju smo odigrali na njihov poziv, posle samo desetak dana priprema, a sada ćemo, na našem turniru, imati novu priliku za proveru trenutne forme. No, već sada mogu da kažem da sam zadovoljan načinom na koji momci treniraju i nadam se da ćemo potpuno spremni dočekati sezonu-kaže trener Marko Cvetković.

Početak sezone planiran je za 29. septembar, ali moguće je da bude pomeren za sedam dana, jer je bilo „pretumbacija“ u sastavima liga, pa je veliki broj klubova istakao zahtev da takmičenje krene 6. oktobra, kada će startovati i Košarkaška liga Srbije. Žrebanje takmičarskih parova trebalo bi da se obavi naredne sedmice:

Imaćemo pred sobom još bar tri sedmice, a sva je prilika i čitavih mesec dana rada do zvaničnog početka sezone i dovoljno vremena da se pripremimo i uhodamo. Nakon „Kupa Konstantina“, očekuje nas učešće i na tradicionalnom „Micanovom memorijalu“, a nastojaćemo da zakažemo nekoliko kontrolnih utakmica i za drugu polovinu septembra-kaže Cvetković.

Zbog postavljanja nove rukometne podloge u Čairu, Konstantin će ove sezone svoje utakmice kao domaćin igrati u hali „Dušan Radović“.

 

 

Konkurencija

Za ekipu Konstantina će u narednoj sezoni konkurisati sledeći igrači: Vladimir Veličković (’89, plej), Dušan Filipović (’92, bek), Eldan Bjelak (’95, krilni centar), Dušan Vuletić (’90, centar), Dušan Stošić (’99, bek), Vuk Đorđević (’99, krilni centar), Marko Banduka (’99, krilo), Vukašin Đorđević (’98, krilo), Dimitrije Stojanović (’01, centar), Nikola Spasov (’97, plej), Lazar Mladenović (’95, centar), Aleksandar Ilić (’95, bek), Nemanja Gudžić (’90, krilo/krilni centar), Lazar Zlatanović (’98, krilo) i Marko Popović (’00, bek/krilo).

Stručni štab čine trener Marko Cvetković, njegov pomoćnik Ivan Đorđević i kondicioni trener Martin Georgiev. Lekar ekipe je dr Miodrag Jerkan, fizioteraput je Milan Mitić.

U stručnom rukovodstvu su sportski direktor Gojko Lepojević i tim menadžer Vitomir Cvetković. Klubom rukovodi Uroš Parlić.

 

Spremni za kvalifikacije

Mnogo pažnje ovog leta poklanja se i mlađim kategorijama Konstantina, a osetno pojačani juniori i kadeti pokušaće da se domognu takmičenja sa najboljim vršnjacima Srbije. Juniori Konstatina, predvođeni trenerom Veljkom Kajganovićem, igraće 15. i 16. septembra na kvalifikacionom turniru u Knjaževcu u konkurenciji Pirota, Bora i Mladosti iz Zaječara, a najbolji tim plasiraće se u Roda Juniorsku ligu Srbije. Kadete predvodi trener Milan Tubić, a oni će, nedelju kasnije, od 21. do 23. septembra, u konkurenciji vršnjaka iz navedenih klubova, pokušati da izbore plasman u Triglav Kadetsku ligu Srbije.

 

Kup Konstantina

Ovog vikenda u hali „Dušan Radović“ održaće se košarkaški turnir pod nazivom „Kup Konstantina“, u organizaciji istoimenog kluba. Prog dana turnira, u subotu 8. septembra, igraće Napredak iz Aleksinca i Zdravlje iz Leskovca (18.30), odnosno Konstantin i KK Niš (20.30). Dan kasnije, u nedelju, igraće se meč za treće mesto (18.30) i finale (20.30).

Leave a Reply