Pobeda u Čačku donela je odlično raspoloženje u tabor Konstantina. Nišlije sada čeka i drugo gostovanje na startu sezone i to u Jagodini, istoimenom povratniku u Košarkašku ligu Srbije.

Strahinja Stojačić napominje da je, baš kao i u Čačku, najvažniji pristup meču:

Očekuje nas drugo gostovanje u ovoj sezoni. Iz Čačka smo se vratili sa pobedom, ni malo lakša utakmica čeka nas u Jagodini, koja je ušla iz „B“ lige, veoma motivisana i rešena da se zadrži u ovom rangu. Da bi to ostvarili potrebno je da pobeđuju, naročito na svom terenu i sigurno je da vide svoju šansu u duelu sa nama. Ali, na nama je da odigramo baš kako smo igrali protiv Borca, odvažno, ali i pametno, da pružimo svoj maksimum i verujem da u tom slučaju možemo da se nadamo pobedi-kaže plej Konstantina.

Nemanja Barać bio je jedan od najboljih u Čačku, ali se pomalo i ljutnuo kada se pomenuo njegov inidividualni učinak od 22 indeksna poena:

Jedan od najboljih!? Ne volim da se to ističe. Mi smo takva ekipa da je bilo ko od igrača mogao da ponese takav epitet. Svi unosimo veliku energiju i svi ugrađujemo sebe u rezultat. I naš trener Cvetković stalno potencira da samo kao ekipa možemo i da pobeđujemo i da gubimo. To važi i za meč u Jagodini. I tamo ćemo nastojati da se prikažemo kao tim i verujem da činjenicu da dva puta gostujemo na početku sezone možemo okrenuti u našu korist-pokazao je Barać na koji način se razmišlja u Konstantinu.

Jagodina je u prvom meču ove sezone ubedljivo poražena u Subotici od Spartaka (100:74), dok je Konstantin slavio u Čačku (70:58), ali Nišlije tvrde da ti rezultati u subotu neće značiti ništa:

Pobedili smo u Čačku, ali ne mogu da kažem da smo zbog toga rasterećeniji pred meč u Jagodini. Ne! Odlazimo tamo sa željom da pokažemo isti pristup i želju kakvu smo imali u meču sa Borcem. Oni su povratnici u Prvu ligu, jesu ubedljivo izgubili u Subotici i sigurno je da u ovom meču vide šansu za pobedu, tim pre što ih u narednom kolu ponovo čeka teško gostovanje u Smederevu. Na nama je da u punoj koncentraciji i sa puno respekta uđemo u utakmicu i pokušamo da je dobijemo po nekom sličnom receptu iz Čačka, koji bi trebalo da nas krasi čitave sezone-napominje trener Nišlija.

Cvetković kaže da je, iako je novajlija u ligi, rival dobro skeniran:

Zadržali su neki „kostur“ ekipe iz prošle godine, a najviše su se pojačali na centarskim pozicijama Miškovićem, Dragovićem i Ilićem, uz Demčešena, koji je najviši igrač u ligi. Spoljnu liniju pojačali su Nikolom Simićem, koji je igrao za Lazarevac u „B“ ligi i sigurno je da će i on predstavljati određenu pretnju. Imaju i mladog Đokovića, koji je ovog leta bio član naše reprezentacije do 18 godina. Sve u svemu, solidno ukomponovana ekipa, koja svakako zavređuje i oprez i poštovanje. No, mene prvenstveno interesuje kako mi ulazimo u utakmicu. Mislim da imamo više opcija u ovom meču, jer imamo više igrača u rotaciji i da, ukoliko budemo „prisutni“ svih 40 minuta, možemo da dobijemo-poentirao je Cvetković.

Utakmica Jagodina – Konstantin u 2. kolu Košarkaške lige Srbije igra se u subotu, sa početkom u 16 sati.

Leave a Reply