U Konstantinu su primetni neki novi vetrovi. Dolazak novih igrača, najpre Luke Živkovića, a potom i Kajla Rendala, doneli su kvalitet i na treningu, a nadajmo se da će i na utakmicama. Stoga Nišlije sa mnogo čvršćim stavom čekaju gostovanje u Pančevu u veri da će prekinuti seriju poraza sa starta sezone. Optimizam još ne izražavaju otvoreno, ali i to je razumljivo, jer žele da prvo „propričaju“ na terenu.

Luka Živković je, baš kao i Kajl Rendal, studije završio u SAD (Univerzitet Frensis Merion), a u Konstantin je stigao u potrazi za afirmacijom i željom da se ostvari i u domaćoj košarci.

Došao sam ovde, posle završenih studija u Americi, jer mislim da je ova naša liga veoma dobra za razvoj igrača. Nismo dobro startovali, ali tek je početak. Verujem da ćemo iz meča u meč biti sve bolji i da ćemo napredak pokazati već večeras. Kajlov dolazak će nas svakako pojačati, reč je o odličnom košarkašu, što je pokazao već na prvim treninzima, a siguran sam da će se to videti i na utakmicama. Tu sam da mu pomognem, jer znam kako je meni bilo prvih dana u Americi, pokušavam da mu što više približim stvari i da mu pokažem i Niš, mada sam i ja ovde novjalija i još se nisam u potpunosti upoznao sa gradom-rekao je Živković u svom prvom obraćanju niškim novinarima.

Potom je reč dobio Konstantinov Amerikanac. Kajl Rendal je već par dana u Nišu, dovoljno da svede neke prve utiske:

Imao sam priliku da se na ovih nekoliko treninga upoznam sa saigračima, mislim da ovaj tim ima dobre delove i da ih samo treba uklopiti u celinu. Verujem da će nam pomoći moje iskustvo na mestu plejmejkera, jer vidim da tu imamo nekolicinu baš mladih momaka. Tim nije imao baš najbolji start, ali nadam se da ćemo stvari preokrenuti već ovog vikenda-rekao je Amerikanac na konferenciji za novinare u Konstantinu.

Trener Predrag Jaćimović sada ima veći manevarski prostor nego pre dve sedmice, iako je tim ove nedelje bio ophrvan povredama i bolestima. Lazar Mladenović je povredio skočni zglob i pitanje je da li će igrati u Pančevu. Stefan Stefanović, koji je zadobio povredu vrata, tek juče je trenirao i najverovatnije će biti u timu mada je pitanje koliko može, a i kapiten Nemanja Gudžić je preskočio nekoliko treninga zbog virusa prehlade. No, u tim se vraća Stojanović, koji je zbog bolesti pauzirao u meču sa Vršcem i sigurno je da danas Konstantin izgleda mnogo kompletnije, nego pre par sedmica. Stoga u Pančevo odlazi sa više samopouzdanja:

Stvari se definitivno kreću na bolje. Ima pomaka u igri, ali moramo da smanjimo broj izgubljenih lopti i verujemo da će sa Rendalom u timu taj problem biti sveden na razumnu meru. Ovako, ako u proseku gubimo više od 20 lopti po meču, onda dajemo veliki kredit protivniku, što će u ovoj izjednačenoj ligi svako znati da iskoristi. Eto, Vršac je imao 16 napada više od nas, to je preveliki luksuz. Sad, može da se kaže i da igramo slabu odbranu, što delimično i jeste tačno, ali pre svega moramo da smanjimo broj izgubljenih lopti-napominje Jaćimović.

Trener Konstantina kaže da ni Tamiš nije startovao onako kako je planirao, s obzirom na to da ima iskusan tim, a u tri kola je ostvario samo jednu pobedu. U Pančevu igraju i trojica dojučerašnjih igrača Konstantina Vitković, Veličković i Savić…

Tamiš je doveo dosta igrača, dobro su „pokriveni“ ispod koša, ambiciozni su… Koncipirani su kao visoka ekipa, za razliku od nekih prethodnih sezona u kojima su se više oslanjali na spoljnu liniju. I mi i oni trenutno ne pružamo onoliko koliko možemo, a ja se nadam da će Konstantin biti taj koji će prvi  preokrenuti sezonu na bolje. Kajl nam je doneo neku dodatnu energiju i verujem da ćemo pružiti dobru partiju u Pančevu-kaže Jaćimović.

Utakmica u dvorani „Strelište“ igra se u subotu, od 19 sati.

Leave a Reply