Lepo su počeli sezonu, ostvarili dve pobede u tri meča, a onda su košarkaši Konstantina naređali pet poraza. Naravno, najveći razlog neuspeha bila je desetkovanost tima usled korone, a i u ovom kolu će Nišlije morati da igraju bez dvojice igrača. No, pre par dana su se pojačale iskusnim bekom i prilično ohrabrene dočekuju komšije iz Aleksinca. Napredak je takođe u nezavidnoj situaciji, pa ovaj meč svakako nosi „epitet“ derbija začelja.

 –Ovo je za nas verovatno najbitnija utakmica u sezoni. Kako stvari stoje, a ja sam realan čovek, i Napredak i mi ćemo igrati u plej-autu i stoga je svaki bod bitan, a nije nevažna ni koš razlika. Tamo smo izgubili, pa bi nas poraz doveo u baš tešku situaciju. Stoga se pobeda u ovom meču nameće kao imperativ – kaže trener Nišlija Ljubiša Damjanović.

 Konstantin će i u ovom meču igrati bez prvog centra Aleksandra Mladenovića i Miše Milojevića, koji je baš u Aleksincu pružio najbolju partiju u sezoni (24 p, 7 sk). Njih dvojica još ne treniraju posle preležane korone, pa će morati da preskoče i pet meč u nizu. Ali, u timu će biti Vladimir Đorđević, a sa njim je bitno drugačije:

 –Furi je tu sa nama već dva meseca, redovno je trenirao, zna sve akcije, pa period adaptacije nije potreban. Sa njim dobijamo i na čvrstini i na stavu, da ne kažem na „ratništvu“ koje nam je tako nedostajalo u onim mečevima koje smo izgubili na posed razlike. Nažalost, Mladenović i Milojević još ne mogu da nam se priključe, ali nadam se da ćemo bar jednog imati već na sledećoj utakmici – kaže Damjanović.

 O rivalu se sve zna. Dva tima igrala su i u predsezoni, a u prvom meču Napredak je pobedio 84:73.

 –Bili smo u egalu do samog kraja, a onda smo nepotrebno izgubili prevelikom razlikom. Sve u njihovoj igri polazi od Raičevića, koji je među najboljim plejmejkerima u ligi. Tu su i Miladinović i Matović, znamo im sve ofanzivne kapacitete i šta je potrebno da ih zaustavimo. Naravno, poznaju i oni nas, pa neće tu biti mnogo filozofije. I njima ovaj meč mnogo znači, ali to je već njihova briga. Mi znamo da moramo da dobijemo, tako treba i da igramo – podvlači Damjanović.

 Konstantin i Napredak igraće u subotu u Čairu, od 14 sati.

Leave a Reply