Ostavka Marka Cvetkovića na mesto trenera Konstantina i dalje je tema broj jedan u niškim košarkaškim krugovima. Zatečeni Markovom ostavkom, a u nadi da će se Cvetković, posle nove runde razgovora, možda ipak predomisliti, u upravi kluba nisu žurili sa imenovanjem njegovog naslednika. Zbog toga će danas, u meču četvrtfinala drugog stepena Kupa Srbije, ekipu voditi dosadašnji Markov pomoćnik Ivan Đorđević, uz podršku trenera juniorskog tima Konstantina Slaviše Stošića:

– Lično, Markova ostavka me je mnogo pogodila, jer najbolje znam koliko je energije, vremena i živaca uložio u rad sa ovim timom. Iskreno, još se nadam da ima nekog prostora da se predomisli i vrati… Do nekog konačnog rešenja, mi moramo da igramo, a već danas nam u goste stiže Beovuk, član Košarkaške lige Srbije i već samo ta činjenca jasno ukazuje da su oni favoriti u ovom meču. No, ja se iskreno nadam da će ova šok terapija mobilisati ove momke da pruže maksimum, pa i više od toga, kako bismo se na pravi način suprotstavili rivalu. Ja ću utakmicu pripremiti i  postaviti na Cvetkovićev način, taj sistem se sigurno neće menjati – emotivno je govorio Đorđević u najavi meča sa Beovukom.

Baš kao i u prethodnom meču, u sastavu neće biti povređenog Đokića, a izostaće i Martin Sotirov, zbog privatnih razloga. Centar Jovan Drljača se žali na bol u kolenu, ali biće u timu. Za sada nije poznato da li će se u timu Beovuka naći Nišlija Andrija Marjanović, član juniorske reprezentacije Srbije, koja je ovog leta osvojila zlatnu medalju na EP u Turskoj, a koji za „vukove“ igra na dvojnu registraciju kao član Mega Leksa.

Konstantin i Beovuk igraće u Čairu, u sredu, od 16.30 sati.

Leave a Reply