U poslednjem meču ove godine košarkaši Konstantina gostuju u Arilju, ekipi Klika. Ekipu predvodi dosadašnji Cvetkovićev pomoćnik Ivan Đorđević, koji se dobro pripremio za utakmicu u Arilju:

Za protivnika imamo tim, koji ne igra brzu košarku, nema puno kontri i polukontri, igraju dosta strpljivo u napadu. U odbrani znaju da pribegnu zonskom presingu… Glavna snaga je centar Nikola Bakračić, uz Nemanju Arnautovića, a okosnicu tima čine još i Ćirović i Mitrović. Prvi plej Miloš Pavlović ih je napustio prošle sedmice, otišao je u Crnokosu, pa se nadam da ih je to bar malo oslabilo. Na nama je da se pripremimo na najbolji mogući način. Oni imaju tri pobede više od nas, ali sigurno je da ne idemo tamo samo da odigramo. Nadam se da su neke lekcije naučene, da ćemo biti dovoljno hrabri i pametni i onda ćemo imati šansu – kaže Đorđević pred polazak na zapad Srbije, u Zlatiborski okrug.

Konstantin je u sredu sasvim solidno odigrao Kup meč sa Beovukom, članom Košarkaške lige Srbije, pa ostaje nada da ovi mladi igrači mogu da „kliknu“ i protiv Klika…

Pokazali smo neki kvalitet u pojedinin fazama te utakmice, ali opet je mnogo više bilo dekoncentracije i nekih nedopustivih propusta u igri, a to je ono što nas prati od početka sezone. U Arilju ćemo igrati bez Marka Popovića koji je povredio kuk, ali se vraćaju Đorđe Đokić i Martin Sotirov, pa ćemo imati igrača više u rotaciji. Nadam se da ćemo uspeti da se prikažemo u najboljem mogućem izdanju, a onda ne bismo bili daleko od situacije da načinimo i iznenađenje – sportski, baš kako i treba, razmišlja mladi trener.

Klik i Konstantin igraće u subotu, od 19 sati.

Leave a Reply