Ako im je za utehu posle poraza u Pančevu nakon tri produžetka (118:114), u Konstantinu mogu da se pohvale da prvi put ove sezone imaju najboljeg igrača kola. Strahinja Stojačić je u porazu od Tamiša odigrao sjajnu utakmicu, zabeležio je 24 poena (4/5 sa linije slobodnih bacanja, 7/11 za dva i 2/4 za tri) i uz šest skokova i sedam asistencija za 40 minuta igre, došao do indeksa korisnosti – 29, čime je, po prvi put ove sezone, dobio zvanje MVP kola.

Drago mi je zbog priznanja, svakom igraču to prija, ali da zadovoljstvo bude potpuno nedostaje timska pobeda. Verujte, redo bih ga menjao za bodove u Pančevu. Uz to, želim da istaknem I doprinos svojih saigrača, jer bez njih ni ja ne bih stigao do ovih brojki. I dva dana posle, baš mi je krivo što smo izgubili, a bili smo tako blizu ogromnog preokreta. No, šta je-tu je, preostaje nam da se ove sedmice dobro spremimo za Vršac, jer nam pobeda u toj utakmici i definitivno obezbeđuje plasman u Superligu-rekao je plejmejker Konstantina nakon što ga je Košarkaška liga Srbije proglasila za najboljeg igrača 16. kola.

Na listi najkorisnijih igrača lige vodi Vuk Malidžan (OKK Beograd) sa 342 indeksnih poena, a prate ga Dragan Kruščić (Tamiš) sa 304 i Marko Gudurić (FMP) sa 290 poena. Ukupno gledano, najbolji indeks u Konstantinu (216) ima Danilo Tasić, koji se nalazi na 13. mestu KLS lige.

Leave a Reply