Pobeda nad Borcem gotovo da se i nije slavila u taboru Konstantina. Šta više, Nišlije su, svesne opasnosti da im je pobeda umalo izmakla, više vodili računa o ispoljenim greškama na toj utakmici nego o činjenici da su ipak upisali oba boda i 2015. godinu započeli pobedom. No, odlika dobrih ekipa je da pobeđuju i kad ne ide dobro, ali da oscilacije ne bi prešle u naviku, stručni štab Konstantina je protekle sedmice dosta toga imao da naznači momcima, koji su i sami svesni loše igre u drugom poluvremenu meča sa Čačanima.

Ali, ta utakmica je već prošlost, a ono što dolazi je duel sa Jagodinom. Ako je suditi po tabeli i svemu prikazanom do sada, Nišlije su apsolutni favoriti u duelu sa timom koji zauzima pretposlednje mesto na tabeli. Ipak, Jagodinci su u prošlom kolu savladali Spartak na svom terenu, u Niš dolaze osokoljeni i svakako će pokušati da „ućare“ što je više moguće. Ishod utakmice, ipak, u najvećoj meri zavisi od Konstantina i od partije koju pruže puleni Marka Cvetkovića:

Naravno da su izvučene pouke iz meča sa Borcem. Mnogo je bitno što smo dobili prvu utakmicu nakon praznika i pauze u prvenstvu, jer nam to daje podsticaj da nastavimo onaj niz koji smo imali pre poraza od Vojvodine i FMP-a. Verujem da ćemo u utakmicu sa Jagodinom ući dosta skoncentrisaniji i da nećemo imati tolikih oscilacija kao u meču sa Borcem. Jesmo favoriti i ne bežimo od toga, ali ne smemo sebi da dozvolimo opuštanje ni u jednom trenutku. Verujem da pobeda ovog puta neće dolaziti u pitanje-kaže Nemanja Vučićević, momak koji je prošao Partizanovu omladinsku školu, a letos stigao iz Metalca i dobija sve veću minutažu posle jednoipogodišnje pauze zbog povrede.

Jagodina je tim sastavljen mahom od mlađih igrača, pred kojima je lepa budućnost, a svakako je da najveću perspektivu ima Ilija Đoković (18), reprezentativac Srbije u mlađim kategorijama, igrač koji je doneo srebro sa Juniorskog EP u Turskoj. Đoković ima veliku minutažu i dobro je koristi. U prvom meču u Jagodini, Nišlijama je najviše problema zadavao Nikola Simić, a tu su još i Adam Mirković, najviši igrač lige Ivan Demčešen (215), te bivši košarkaš Ergonoma Nenad Marković, koji timu pomaže svojim velikim iskustvom… Do sada su ostvarili samo četiri pobede, ali poslednju, protiv Spartaka, ostvarili su baš u prošlom kolu. Nedavno ih je preuzeo Slađan Ivić, prošlogodišnji trener košarkašica niškog Studenta.

Što se Jagodine tiče, teško je skautirati ekipu koja za samo 12 kola prvenstva promeni trojicu trenera. Tu već ne možemo da govorimo o nekom sistemu igre, jer im je teško „ući u trag“. Poslednji trener stigao je za vreme pauze i pobeda nad Spartakom nam govori da su igrači dobro reagovali na tu promenu. Sigurno je da će ih taj uspeh osokoliti i da će u Niš stići ohrabreni, ali verujem da mi nećemo dozvoliti situaciju u kojoj bismo mogli da dovedemo pobedu u pitanje. Nadam se i očekujem da ćemo osvojiti nova dva boda. A kad govorimo o nekakvom pritisku, treba napomenuti da mi nemamo nikakvih imperativa nametnutih od strane kluba ili nekoga sa strane, već sami sebi namećemo visoke ciljeve. Jednostavno, želimo da napredujemo kao tim i da što spremniji dočekamo Kup Radivoja Koraća, kao i utakmice u Superligi u koju bismo, na osnovu svega do sada ostvarenog, trebalo da se plasiramo-napominje Vladimir Zlatanović, prvi asistent u stručnom štabu Marka Cvetkovića.

Nišlije su u prvom delu sezone slavile u Jagodini 87:77 u meču koji je imao dosta čudan tok. Konstantin je, naime, drugu četvrtinu izgubio čak sa 17:2, ali je treću dobio 27:9 i do kraja uspeo da sačuva prednost. Bogdan Obrenović veruje da tolikih amplituda u kretanju rezultata sada neće biti:

Meč u Jagodini ne treba uzimati kao neki reper, jer to je bilo tek drugo kolo i mi smo se još uigravali. Sigurno je da tada još nismo bili na onom nivou koji smo sada dostigli. Ipak, ne mislim da će sada biti lakše, jer su oni potpuno rasterećeni i dolaze u Niš sa devizom da nemaju šta da izgube. Sa druge strane, mi moramo da odigramo što bolje i koncentrisanije, jer se nekako podrazumeva da moramo da dobijemo ovu utakmicu. Ne smemo sebi da dozvolimo luksuz da nepotrebno dovodimo u pitanje, ili, ne daj Bože, da izgubimo neke utakmice koje ne bismo smeli da gubimo. Svojim dosadašnjim igrama i rezultatima stekli smo lepu poziciju na tabeli, ali to nikako ne bi smelo da nas opusti, već naprotiv. Dostigli smo određeni nivo i ne bismo smeli da idemo ispod toga. Verujem da je stručni štab, kao i do sada, dobro spremio utakmicu, da ćemo njihovi zamisli sprovesti na terenu i da u tom slučaju neće biti većih problema da upišemo nova dva boda. Pozvao bih i nišku publiku da dođe u što većem broju i da nas maksimalno podrži u, nadam se, još jednoj pobedi na domaćem terenu-rekao je centar niškog tima u najavi utakmice.

Konstantin će i u ovoj utakmici nastupiti bez Nemanje Baraća, koji još nije u potpunosti zalečio povredu mišića, zadobijenu još na utakmici sa Vojvodinom. Utakmica se igra u subotu, od 20 sati, a ulaznica za meč košta 100 dinara.

Leave a Reply