Niška publika otišla je kućama zadovoljna sjajnom predstavom i velikom borbom Konstantina i Borca, te ishodom meča u kojem su slavile Nišlije. Međutim, od aktera meča gotovo niko nije pokazivao zadovoljstvo. Čačanima je, naravno, teško palo što su ispustili veliku šansu da trijumfuju u Nišu, a u Konstantinu ni najmanje nisu likovali zbog pobede posle dva produžetka. Na kraju su više tešili Čačane, nego što su se radovali pobedi, što je svakako za pohvalu, jer pokazuje da nisu zadovoljni svojom igrom, a i da su vaspitavani u duhu fer-pleja.

Plejmejker Vladimir Veličković evidentirao je i dobre i loše strane Konstantinovog izdanja u prvom meču u 2015. godini:

Čestitao bih Čačanima na velikoj i viteškoj borbi. Mi smo samo u prvom poluvremenu pokazali nešto od igre koju smo demonstrirali u prvom delu sezone. U trećoj četvrtini dogodio nam se neshvatljivi pad posle kojeg smo mogli da budemo i kažnjeni. Ova pobeda je za nas značajnija nego što na prvi pogled izgleda, jer je došla posle dva uzastopna poraza i nakon novogodišnje pauze. Svojim izdanjem ne možemo biti zadovoljni, ali nadam se da ćemo izvući pouke i da ćemo već na sledećoj utakmici sa Jagodinom igrati dobro u kontinuitetu svih 40 minuta. Posvetio bih ovu pobedu našem drugu Nemanji Baraću, koji će, verujem, vrlo brzo „izaći“ iz povrede i vratiti se u ekipu-pokazao je niški plej da poštuje fer-plej, ali i da u svlačionici Konstantina vlada sjajna atmosfera.

Trener Marko Cvetković teško je preživljavao pojedine faze utakmice, ali, kada se podvuče crta, najvažniji je rezultat. A njegov tim je, posle dva produžetka, meč završio kao pobednik. Ipak, Cvetković je nebrojeno puta pokazao da je „pelcovan“ od bilo kakve demagogije. Ne želi mladi stručnjak da zanemari i ono što je definitivno bilo loše u igri tima koji predvodi:

Upozoravao sam momke čitave sedmice da ova utakmica nosi brojne opasnosti, pribojavao se da bi mogla da bude rešena „na jednu loptu“ i tako je i bilo. U prvom poluvremenu smo imali širinu u napadu, pogađali trojke u dobrom procentu, ali bili smo dobri i u odbrani, poentirali iz kontre… Na odmoru smo se dogovarali da ta treća četvrtina treba da bude i najbitnija, da je odigramo najbolje što možemo. Međutim, sve je bilo potpuno suprotno. Neshvatljivo smo, u trećem kvartalu, devet lopti dali protivniku u ruke i vratili ih u život. Na kraju regularnog dela igre imali smo veliku sreću, jer da Despotović nije dao onu trojku sa osam metara, ko zna šta bi bilo. I da je Borac dobio meč, apsolutno bi bilo zasluženo. Na kraju, ovoj publici koja je došla sigurno nije bilo dosadno. Jesmo im malo kidali živce, ali možda ne bi trebalo mnogo ni da gledamo pobedi u zube. No, svakako treba izvući pouke, treba pronaći uzroke pada koncentracije u trećoj četvrtini, razloge tolikih izgubljenih lopti…

Na posletku, Cvetković nema razloga ni za preveliku samokritiku. Konstantin je održao korak sa konkurentima za vrh tabele, a u prvom poluvremenu i u produžecima je pokazao igru koja ohrabruje. Kada se tim bude kompletirao, Nišlije će ponovo povratiti čvrstinu koja ih krasi većim delom sezone:

Verujem da će biti bolje. Strahinja Stojačić se polako vraća u ritam, nadam se da ćemo uskoro imati i Baraća na terenu, a drago mi je što se Gudžić vratio jednom dobrom partijom, mada će, bez obzira na to što ga znamo i što on zna kako igramo, trebati još malo vremena da se potpuno uklopi, pre svega u odbrambeni sistem rotacije. Igramo od utakmice do utakmice, to stalno napominjem i nervira me kada igrači misle da je nešto završeno pre nego što i zaista bude tako. Opet, drago mi je da smo dobili utakmicu posle dva produžetka, nadam se da će nas to još više ojačati, a svakako će nas približiti nekom našem cilju, a to je da se nađemo u prve četiri ekipe na kraju prvenstva– rekao je Cvetković i misli okrenuo ka drugom uzastopnom meču u Čairu, jer će u subotu u Nišu gostovati i Jagodina.

Leave a Reply