Košarkaši Konstantina u petak gostuju Žarkovu, u Beogradu, na otvaranju 3. kola Druge muške lige Srbije. Posle ubedljivih poraza u prva dva kola, mnogi su već sada digli ruke od Nišlija, ali najvažnije je da u ekipi vlada dobra atmosfera i vera da se već u narednom meču stvari mogu preokrenuti. Sve će biti lakše kada se ostvari prva pobeda, a u niškom timu veruju da već u ovom meču imaju šansu.

Žarkovo je novajlija u ligi i sigurno je da im je prva pobeda, koju su ostvarili na svom terenu protiv Plane, donela neku mirnoću i samopouzdanje i za naredne mečeve. Sa druge strane, mi smo oba meča u Nišu izgubili i, sa te strane gledano, oni su favoriti u večerašnjem duelu. Žarkovo je debitant u ligi, ali već u startnim utakmicama smo videli da je takmičenje dosta izjednačeno. U „skautingu“ smo videli da dosta dobro trče, forsiraju jak tempo i u tome svakako moramo da ih ispratimo, ako želimo da im pariramo – kaže plejmejker niškog tima Jovan Anđelković.

Nišlije su ove sedmice bile kompletne na treningu, ali problema sa prehladom ima trener Marko Cvetković. No, ekipa je potpuno spremna da se uhvati u koštac sad domaćinom:

Mi tamo idemo sa ambicijom da ostvarimo prvu pobedu. Uslov za to je da u meč uđemo sa mnogo više energije i agresivnosti nego što smo to činili u prethodnim duelima. Biće nam neophodna i maksimalna koncentracija, ne smemo dozvoljavati sebi velike oscilacije, pogotovo u odbrani gde fokus mora da bude prisutan svih 40 minuta. Ako bude tako, a verujem da ćemo bolje igrati nego u prethodnim utakmicama, imaćemo šansu za pobedu. Žarkovo je debitant u ligi, ali već u startnim utakmicama smo videli da je takmičenje dosta izjednačeno. Nadam se da će nas, gledajući ove prve rezultate, malo i potceniti, a mi čvrsto verujemo da možemo da ih iznenadimo – kaže Anđelković.

Žarkovo i Konstantin počeće utakmicu u 18 sati.

Leave a Reply