April je tek počeo, a Nišlije se opraštaju od drugoligaške košarke. Doduše, nije publike ove sezone, a ni prethodnih, bilo u nekom većem broju na utakmicama Konstantina, ali mali broj onih redovnih su uvek bili tu. Biće i sada, kada niški klub igra poslednju utakmicu u svom gradu u ovoj sezoni i to protiv tima koji se već plasirao u KLS. Eto, baš tako se namestilo. U Konstantinu su, iako takve ambicije nikad nisu bile javno isticane, želeli da oni budu ti koji će u ovom meču proslavljati, ili u najgorem slučaju, napadati plasman u viši rang, ali tamo će se naći Kolubara i Napredak, a Nišlijama preostaje da na što boljoj poziciji okončaju ovu sezonu, a dogodine se pojačaju u svakom smislu i vrate se tamo gde su bili do pre par „sušnih“ godina.

 Dakle, Kolubara „zatvara“ sezonu u Nišu, a u poslednjem kolu Konstantin gostuje Rtnju, koji je već ispao iz lige. Pobede u ova dva meča gotovo osiguravaju Nišlijama četvrto mesto, porazi ih mogu unazaditi i do sedme pozicije, što u biti ne menja ništa, ali u sportu nikad nije isto da li ste četvrti ili sedmi:

 –Iskreno se nadam da ćemo odigrati najbolje što možemo, naročito nakon onako slabog izdanja u Zrenjaninu, i da ćemo se na pravi način oprostiti od ove malobrojne publike, ali naše publike kojoj ipak dugujemo zahvalnost što nas je podržavala u ovoj sezoni. Biće vremena za neku detaljniju analizu, a sad je najbitnije da dostojno okončamo ovo takmičenje. Nastupićemo kompletni, a jedini znak pitanja stoji uz Vladu Veličkovića, koji je na treningu dobio udarac u oko. Igraće, ali pitanje je u kojoj meri će moći da nam pomogne – kaže trener Konstantina Marko Cvetković, koji sa mnogo respekta govori o sutrašnjem rivalu.

 Kolubara je u prvom delu sezone bila najubedljivija, u drugom je malo oscilirala, ali je ipak, dva kola pre kraja, obezbedila plasman u viši rang:

 –To je zaista odličan tim za ovaj rang takmičenja. Simić, Vuletić, Vesković, Šparović, Rnić su veoma dobri i iskusni igrači, tamo su nas baš ubedljivo savladali i sigurno je da potpuno zasluženo odlaze u viši rang. Sad, pitanje je da li ih je sam plasman zadovoljio ili će pokušati da preteknu i Napredak i kao prvi uđu u KLS, ali to je već njihovo. Na nama je da im se susprotstavimo na najbolji mogući način i probamo da se revanširamo za ubedljiv poraz u Lazarevcu – kaže Cvetković.

 Niškim ljubiteljima košarke će odgovarati i termin utakmice, jer je duel zakazan za 20.30 sati i moći će, nakon završetka „večitog derbija“, da dođu u halu „Duško Radović“. Ulaz je slobodan.

Leave a Reply