WP_20150817_014

Košarkaši Konstantina sinoć su započeli pripreme za novu sezonu. Trener Marko Cvetković je na prvom treningu pozdravio 11 igrača, a većinu čine košarkaši koji su nosili dres kluba i u prošloj sezoni. To su Mladen Vitković, Vladimir Đorđević, Danilo Tasić, Goran Ostojić, Vladimir Veličković, Nemanja Gudžić, Vukan Stojanović i Lazar Mladenović. Uz njih, na prozivci su bili i Andrija Simović, talentovani igrač koji je stasavao u Nibaku, sa kojim je bio kadetski vicešampion Srbije, a poslednje dve godine proveo u Mega Leksu, zatim Slaviša Bogavac, nekada prvi strelac Ergonoma, a potom nekolicine istočnoevropskih klubova, te Nikola Prokić, momak iz Smederevske Palanke, koji je stigao na probu. Danas će se pripremama priključiti i Stefan Savić, a Cvetković početkom sledeće nedelje očekuje i Strahinju Stojačića, koji će propustiti prvu sedmicu priprema zbog privatnih obaveza.

WP_20150817_006

Konstantin, podsetimo, više ne računa na usluge Despotovića, Baraća, Obrenovića i Vučićevića, a ni trener Vladimir Zlatanović više neće biti prvi pomoćnik Marku Cvetkoviću. Osim kondicionog trenera Dejana Živkovića i fizioterapeuta Milana Mitića, u stručni štab je uvršten i Marko Jovanović, nekada igrač veoma bogate karijere koju je proveo u Ergonomu, Partizanu, Zdravlju, Vojvodini, nemačkim klubovima Kelnu, Braunšvajgu i Karlsrueu, grčkom Paneliniosu, ukrajinskoj Odesi, Slovanu iz Ljubljane, a 2006. godine igrao je Letnju ligu u Detroit Pistonsima…

Nevezano za Zlatanovićev odlazak, još ranije sam planirao saradnju sa Markom Jovanovićem i to se sada i ostvarilo. Verujem da će svoje znanje sticano radom sa renomiranim trenerima uspeti da prenese igračima i da će nam doneti kvalitet, pre svega u individualnom radu sa visokim igračima. Na Andriju Simovića se ozbiljno računa i nadam se da ćemo se dogovoriti, a za ostale ćemo videti. Sigurno je da ćemo dovesti još igrača, ali prelazni rok se još nije zahuktao i trajaće do kraja Evropskog prvenstva. Nećemo se zaletati, a prevashodno je važno da se ispoštuju ovi momci, koji su i prošle sezone igrali u Konstantinu. Tim, dakle, još nismo formirali i stoga je još rano za definisanje ciljeva, ali želja i ambicija svakog od nas u klubu je da budemo još bolji-rekao je trener niškog kluba Marko Cvetković na prozivci.

Igrače i stručni štab najpre je pozdravio predsednik kluba Uroš Parlić, najavivši da će klub održati finansijsku stabilnost:

Posle najuspešnije sezone u istoriji niške muške košarke, pred nama su novi izazovi, ali verujem da ćemo, uz pomoć Grada i nekih sponzora, uspeti da vratimo neke preostale manje dugove i nastaviti da na najbolji način reprezentujemo Niš i košarku u ovom regionu-rekao je Parlić.

WP_20150817_009

Leave a Reply