Kontantin je sa velikim i jasnim ambicijama ušao u pripreme, ali nakon nekoliko poraza u kontrolnim utakmicama, u niškom timu su na vreme reagovali i obavili nekoliko sastanaka na kojima su analizirana nešto slabija izdanja u mečevima sa Fer plejom i Borcem iz Zemuna. Alarmirani su svi faktori u niškom klubu, a oprez je verovatno i dobrodošao, jer bolje je kada se stvari postave na svoje mesto pre nego počne da se računa…

 A sve ono što je urađeno u predsezoni zaslužuje pohvale. Prvi put je ekipa selektirana i kompletirana pre početka priprema, počelo se na vreme i sa jasno proklamovanim ciljem:

 –Ambicije su najviše, želimo plasman u viši rang, to smo jasno stavili do znanja od prvog dana, ali čini se da je baš to malo i uticalo na naša izdanja u poslednjim mečevima. Pripreme su prošle u dve etape. U prvoj je sproveden uvodni trenažni proces, koji je dobro prošao, baš kao i neke prve pripremne utakmice. A onda su, možda i kao rezultat toga što smo se malo uzdigli u tim nekim svojim ambicijama, naišli mečevi u kojima nismo izgledali dobro. Sad se trudimo da se spustimo na zemlju, da se maksimalno mobilišemo i da u ligu uđemo na pravi način – kaže trener Konstantina Marko Cvetković pred subotnji početak sezone.

 A sezona je, sama po sebi, specifična na mnogo načina i iz mnogo razloga:

 –Pa najviše remeti ta neizvesnost, jer predviđanja, što se pandemije tiče, su takva da oprez mora biti maksimalan. Ali, to važi za sve. Takmičenje u ligi koju igramo se prvi put odvija po grupama, što nam možda olakšava put do cilja. Trenutno stanje „rostera“ ostalih ekipa upućuje na to da je naša grupa malo kvalitetnija od ove severne, ali rezultati u pripremnim mečevima ukazuju na to da će šest ili sedam ekipa konkurisati za mesta koja vode u viši rang – rezimira Cvetković.

 Trener Konstantina nije želeo da se previše bavi konkurentima, jer, kako kaže, dovoljno posla ima u svom timu:

 –Ne bih govorio o ostalima, tim pre jer nemam pravi uvid dok ne krene sezona, a i, kažem, u ovom dobu korone najvažnije je sačuvati zdravlje u ekipi. Nama su svi konkurenti i tako treba da razmišljamo i da se ponašamo od prve do poslednje utakmice. Eto, u nekim kontrolnim utakmicama smo drugačije razmišljali, možda se već videli na vrhu, što je potpuno pogrešno i možda je i dobro da smo malo “tresnuli” o zemlju. Imamo kvalitet, imamo dobru ekipu, ali to moramo da pokazujemo iz kola u kolo i da se maksimalno borimo za svaku pobedu – napominje trener Konstantina Marko Cvetković.

 Nišlije će u prvom kolu dočekati Napredak iz Kruševca, koga su pre dve sedmice savladali 84:70.

Igrali smo nedavno sa njima u okviru priprema, dobro se poznajemo, tada smo ih ubedljivo dobili, ali sada je drugačije, jer je rezultat u prvom planu. Uvek je to prvo kolo nezgodno, ali nadam se da ćemo u utakmicu ući kako treba i na najbolji mogući način otvoriti sezonu – rekao je Cvetković uoči početka sezone.

Konstantin i Napredak igraće u subotu, od 16 sati. Ulaz u halu Čair, prema važećim propisima u borbi protiv pandemije koronavirusa, nije dozvoljen.

Leave a Reply