*Trener Cvetković okupio sve igrače na koje računa, osim Ljubenkovića koji, po dogovoru, stiže 23. avgusta

 *Antonić: Ne želimo da okolišamo, ovaj tim je selektiran da napadne viši rang i to je jedini cilj

 *Predsednik Milošević: Ovaj grad zaslužuje makar člana KLS, a u četvorogodišnjem planu postoje i malo veće ambicije…

 Košarkaši Konstantina u ponedeljak su počeli pripreme za novu sezonu. Zanimljivost ovog događaja je u tome što niški klub tek drugi put od svog postojanja već na početku priprema ima kompletnu ekipu na okupu. Posledji put je Boško Đokić još 2012. godine imao gotovo kompletan tim na avgustovskom okupljanju, ali mu je potom, u doselekciji, priključio još dvojicu košarkaša, a sada će, po svemu sudeći, Marko Cvetković već od prvog dana priprema moći da računa na sve igrače sa kojima će početi sezonu drugog vikenda oktobra. Naravno, ukoliko sve bude po planu gledajući situaciju sa koronavirusom.

 Na prozivci su se pojavili sledeći igrači: Vladimir Veličković, Bojan Bogdanović, Milan Surlić, Dimitrije Nikolić, Đorđe Đokić, Marko Popović, Vukašin Đorđević, Aleksa Stevanović, Nemanja Gudžić, Petar Balović, Aleksandar Mladenović, Dušan Vuletić i Dimitrije Stojanović. Njima su priključeni i juniori Bogdan Stanković i Mihajlo Madić. Prvom treningu nije prisustvovao samo Stefan Ljubenković, uz dozvolu trenera Cvetkovića:

 –Velika je stvar što ćemo od početka biti svi na okupu, sa izuzetkom Stefana Ljubenkovića, kome sam dozvolio odsustvo do 23. avgusta. Nadam se da je to dobar znak, jer tako je bilo i 2012. godine i to je davalo dobre rezultate u kontiuitetu. U ovoj prvoj sedmici ćemo obaviti i sva potrebna testiranja, uključujući i test na Kovid-19, treniraćemo dva puta dnevno i verujem da ćemo spremni dočekati sezonu, druge nedelje oktobra. Za sada još nismo definisali sve detalje, ali dogovorili smo već kontrolne utakmice sa Napretkom i to 5. septembra u Aleksincu i 18. septembra u Nišu. Napravljena je selekcija ispred koje je jasan cilj da napadne viši rang. Mislim da je ekipa kompozicijski dobro uklopljena, imamo i naše dugogodišnje igrače i nekolicinu mlađih koji nadolaze i koji tek treba da izvuku maksimum iz sebe. Krećemo na vreme i nadamo se uspešnoj sezoni – rekao je trener Konstantina Marko Cvetković na prvom okupljanju.

 To što je Konstantin ovog leta pokazao ozbiljnost, svi to ističu, zasluga je sportskog direktora Jovice Antonića. Doskorašnji dugododišnji saradnik Saše Đorđevića, a sada član stučnog štaba Igora Kokoškava, te selektor mlade reprezentacije Srbije obavio je ogroman posao u selekciji ekipe ovog leta i sada bez uvijanja govori o planovima i ciljevima za narednu sezonu:

 –Ideja je bila da po okončanju sezone koja je završena na način kakav niko nije očekivao ovog leta načinimo zaokret i ozbiljno pristupimo poslu. Napravili smo tim koji ima i kvalitet i iskustvo, a ima i preduslove za dobru hemiju, jer se igrači uglavnom poznaju, a neki su igrali zajedno niz godina. Imamo i nekolicinu dobrih mladih igrača i verujem da  smo i kvalitativno i kvantitativno dosta jaki. Imamo odličan stručni štab, obezbedili smo dobre uslove za rad, tako da postoje svi uslovi da uz dobar rad, atmosferu i zrnce sreće jasno i glasno izađemo sa porukom da su nam ambicije da, bez okolišanja i bilo kakve zadrške, ostvarimo plasman u Košarkašku ligu Srbijerekao je Antonić, koji je potom igračima poručio da se čuvaju, da paze jedni na druge i da poštuju propisane mere, jer u uslovima pandemije oprez mora da bude na najvišm mogućem nivou.

 Igrače je na prvom okupljanju pozdravio i predsednik Zvonko Milošević uz želju da se što više druže i podržavaju i da budu ekipa, u pravom smislu te reči, te jasnom porukom šta se od njih očekuje…

 –Imperativ je prvo mesto u ovoj sezoni. Mislim da smo i kao klub i kao tim sposobni da to iznesemo. Mislim da ovaj grad mora da ima makar člana KLS, a za dalje ćemo videti. Postoji četvorogodišnji plan razvoja kluba, ali ne želim sada da idem mnogo daleko ni u kakvim najavama i velikim rečima. U svakom slučaju imamo visoke standarde i ciljeve, nadamo se da ćemo imati adekvatnu podršku grada, naročito ako budemo prvi, jer ćemo tada moći da konkurišemo i za neka dodatna sredstva. Sada funkcionišemo u okviru onoga što imamo, a trudimo se svim silama da pronađemo i neke dodatne izvore finansiranja i u tom smislu nadam se da ćemo već ovih dana imati priliku da potpišemo i jedan poslovni ugovorkaže prvi čovek Konstantina.

 Dakle, Nišlije su ozbiljno krenule i, ako je suditi po njihovoj rešenosti da najzad prekinu sa turobnim sivilom prosečnosti, imaćemo čemu da se nadamo u sezoni koja dolazi…

Leave a Reply