Novu sezonu u Drugoj ligi Srbije košarkaši Konstantina počeće utakmicom sa Slogom u Kraljevu, odlučeno je danas žrebom takmičarskih brojeva na sastanku klubova u Beogradu. Iako je bilo reči o mogućem pomeranju početka lige, odlučeno je da takmičenje ipak počne onda kada je i planirano, 29. septembra.

Već u drugom kolu Nišlije očekuje komšijski derbi sa aleksinačkim Napretkom, sa kojim su igrali u nedelju na Kupu Konstantina i pobedili 73:64. I prvi prvenstveni meč dva kluba biće odigran u hali „Dušan Radović“. Potom slede dueli sa dva kluba iz glavnog grada. Nišlije će najpre gostovati Žarkovu, a u 4. kolu će dočekati Zemun.

Dalje idu mečevi sa Zdravljem u Leskovcu, potom sa Planom u Nišu, u 7. kolu tim Marka Cvetkovića gostuje Vrbasu, a potom dočekuje Radnički. U 9. i 10. kolu idu dva „vezana“ gostovanja i to ekipi Mladosti u Smederevskoj Palanci i u Pirotu, a u poslednja tri kola jesenjeg dela takmičenja Konstantin će dočekati Proleter, gostovati Kolubari i sačekati novajliju u ligi Rtanj iz Boljevca.

Raspored k’o raspored, morate sa svakim da odigrate i najbitnije je kako ćemo mi dočekati sezonu. Ipak, verujem da možemo da krenemo pobedom, jer Sloga je i dalje u problemima, a potom da još jednom budemo bolji od odličnog Napretka, a onda bi sve bilo lakše. Verujem da ćemo imati dobru sezonu-kaže sportski direktor Konstantina Gojko Lepojević, koji je prisustvovao žrebanju u Beogradu.

Dakle, drugoligaši kreću 29. septembra.

Leave a Reply