Konstantin će ovog vikenda učestvovati na još jednom turniru u Nišu. Predstojećeg vikenda odigraće se jubilarni deseti po redu memorijalni košarkaški turnir “Milan Milošević Mica”, u znak sećanja na nekadašnjeg košarkaša Studenta, Viner Brokera, Pirota i aleksinačkog Napretka, koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći 13. marta 2007. godine. Baš kao i prošle nedelje na Kupu Konstantina, i ovog puta proverićemo formu u duelu sa komšijskim Napretkom iz Aleksinca, sa kojim ćemo igrati i prvenstveni meč prvog vikenda oktobra, u 2. kolu Druge muške lige Srbije.

Prvog dana turnira, u subotu 15. septembra sastaće se KK Niš i Pirot (17.00), te Konstantin i Napredak Aleksinac (19.00). Sutradan, u nedelju 16. septembra, igraće se mečevi za plasman i to utakmica za treće mesto (16.30) i finale (19.00), a između ta dva duela biće odigrana revijalna utakmica Micinih prijatelja. Sve utakmice biće odigrane u hali “Dušan Radović”.

Nova prilika da vidimo “gde smo”, s tim što ovog puta nećemo moći da računamo na Dušana Filipovića, koji je povredio prednju ložu i moraće da pauzira nekoliko dana, a pod znakom pitanja je i nastup Vuka Đorđevića. Napredak dobro poznajemo, baš kao i oni nas, prošle nedelje smo odigrali veoma doru utakmicu, siguran sam da će i sada biti neizvesno – rekao je trener Konstantina Marko Cvetković uoči početka turnira i novog duela sa timom iz Aleksinca.

Biće ovo jedna od poslednjih provera za sve učesnike turnira, jer će zvanična takmičenja početi 29. septembra.

Trofej na turniru brani ekipa Pirota.

Leave a Reply