Kup Konstantina osvojio je domaći tim. U finalnoj utakmici turnira, igranog prethodnog vikenda u hali “Dušan Radović”, Konstantin je pobedio Napredak iz Aleksinca 73:64, dok je u meču za treće mesto Zdravlje iz Leskovca savladalo KK Niš 89:74. Prethodno, u  polufinalnim duelima, Konstantin je savladao Niš 93:62, dok je Napredak bio bolji od Zdravlja 80:70.

S obzirom na to da su sve ekipe još u fazi priprema za novu sezonu, na turniru je viđena lepa i zanimljiva košarka, a finale između Konstantina i Napretka bilo je baš žestoko. Oba tima su pokazivala izrazitu želju za pobedom, prštalo je od duela, Aleksinčani su u većem delu meča imali prednost. Ipak, Konstantin je u samom finišu uspeo da “prelomi” meč u svoju korist i na kraju slavi čak i ubedljivu pobedu.

Imali smo pravu priliku da, posle tri nedelje priprema, vidimo “gde smo” u ovom trenutku, gde nam “škripi” u igri, na čemu još moramo da radimo… Protiv Niša to nismo mogli u potpunosti, jer smo ipak dosta kvalitetniji, ali utakmica sa Napretkom je baš bila “tvrda” i zahtevna, onakva kakvu smo želeli. Oni su dobra ekipa, pokazali su to i prošle sezone, a mi smo na nekom novom početku i bilo nam je bitno da odigramo kako treba. Naravno, bilo je i dobrih i loših stvari u našoj igri, ali važno je da ima i dovoljno vremena i mogućnosti da se nadogradimo – rekao je trener Konstantina Marko Cvetković, nakon turnira u Nišu.

Cvetković nije želeo da ide u pojedinačne analize, ali finalni meč je pokazao da je povratak Veličkovića kapitalna stvar za niški tim, da je Vuk Đorđević (1999. godište) pravo osveženje, da je Dušan Filipović veliko pojačanje, te da bi ostanak Vladimira Đorđevića Furija, koji je na ovom turniru igrao za Konstantin, ali je i dalje u potrazi za angažmanom, bio od velikog značaja:

Furiju, naravno, želim da nađe najbolje moguće rešenje za sebe, a sigurno je da bih se obradovao kada bi odlučio da ostane sa nama. Meč sa Napretkom su, to je činjenica, izneli stariji igrači, što je u neku ruku i dobro, jer i treba da budu primer ovim mlađima, ali i oni bi morali što pre da se potpuno uključe. Nedostaju nam povređeni Gudžić i Popović, sa njima ćemo sigurno imati veći manevarski proctor. Sve u svemu, neka ocena ovog tronedeljnog rada bila bi-dobro je, može i bolje. I nadam se da ćemo već na “Micanovom memorijalu”, narednog vikenda, napraviti još neki korak u napretku – rezimirao je Cvetković.

Juniori najbolji u Leskovcu

Juniori Konstantina (2)

Juniori Konstantina osvojili su prvo mesto na Međunarodnom turniru “Ivan Tometić Špile” u Leskovcu. Naš tim je u polufinalu savladao bugarski Šumen 67:50, a u nedelju je savladao i domaći Aktavis 57:50, za prvi trofej ove generacije, koja će narednog vikenda u Knjaževcu igrati regionalne kvalifikacije za plasman u Roda Juniorsku ligu Srbije.

I kadeti se pripremaju za kvalifikacije, koje će igrati za dve sedmice. Oni su, u pripremnoj utakmici u Leskovcu, savladali vršnjake iz Aktavisa 72:66.

Leave a Reply