Posle višemesečne pauze na okupu su se našli košarkaši Konstantina. Tačnije, trenutno niko od njih nema taj „prefiks“, jer još nijedan ugovor nije potpisan, a uveliko su u toku pregovori i formiranje ekipe koja bi sledeće sezone trebalo da igra u Drugoj muškoj ligi Srbije.

Ono što je realnost je da Konstantin u ovom trenutku ima samo trenera, kondicionog trenera i fizioterapeuta, te petoricu igrača koji bi trebalo da nose njegov dres u narednoj sezoni.      

 –Počeli smo da radimo i to je najbitnije, trudićemo se da što pre formiramo neki kostur ekipe, pa ćemo onda moći da iznesemo i neke konkretnije ambicije i očekivanja. Za sada je sve trenutno u fazi razmatranja. Imamo tu nekolicinu igrača iz prošle sezone, sa nama su i neki momci koji su već igrali u Konstantinu, trudićemo se da privučemo što više mladih i talentovanih igrača. Imamo neke kontakte sa igračima koji bi mogli da ponesu i epitet pojačanja, ali, ponavljam, sve je još u nekoj početnoj fazi – rekao je trener Marko Cvetković nakon današnjeg prvog treninga u hali Čair.

 Od igrača iz prošle sezone na prvom Cvetkovićevom treningu su bili samo Nemanja Gudžić, Vukašin Đorđević i Aleksa Stevanović. Sva je prilika da će se u Konstantin vratiti bek Đorđe Đokić, koji je prošlu sezonu proveo u Rtnju iz Boljevca i 18-godišnji centar Nemanja Kostić, koji je iz kadeta niškog tima otišao u Dinamik. Oni već desetak dana redovno treniraju i krajem meseca trebalo bi da potpišu ugovore sa niškim klubom. Ostatak ekipe koja je juče trenirala sačinjavali su bivši igrači Konstantina, sada u potrazi za novim inostranim angažmanima (Vitković, Đorđević, Tasić, Stamenković), te nekolicina juniora.

 –Još nemamo nijednog potpisanog igrača. Sa ovima koje ste naveli bi trebalo da se realizuju dogovori, baš kao i sa još nekolicinom sa kojima smo tek u preliminarnoj fazi pregovora. Mnogo više će se, nadam se, znati već krajem avgusta – napominje Cvetković.

 Izvesno je da iz prošlogodinjeg „rostera“ neće biti nekolicine nosilaca igre. Plej Vladimir Veličković otišao je u leskovačko Zdravlje, bek Dušan Filipović vratio se u Pirot, a centar Dušan Vuletić juče je potpisao za Mladost iz Smederevske Palanke. Ugovori su istekli i Bjelaku, Spasovu, Iliću… Marko Popović trenira sa Fer plejom, a Aleksa Đorđević je u Marinosima.

 Što se plana priprema tiče, prva sedmica rezervisana je uglavnom za „fizikalije“ i tu će glavnu reč voditi kondicioni trener Dejan Živković. Kasnije će uslediti serija pripremnih mečeva i turnira, ali za sada još ništa nije zakazano.

 –Najpre moramo da dovedemo igrače da bismo imali sa kim da igramo i to je osnovni prioritet, a kasnije ćemo već pronaći rivale – nije Cvetković imao previše manevarskog prostora ni u iznošenju planova.

 Sezona u Drugoj ligi počinje 5. oktobra.

Leave a Reply